Σία Αναγνωστοπούλου: Η ανθρωποφαγία δεν έχει τέλος

Για ανθρωποφαγία που δεν έχει τέλος έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ1 αναφορικά με τις υποθέσεις των μετατάξεων στη Βουλή.

Θέτοντας το ερώτημα αν είμαστε ή όχι υπέρ της κινητικότητας, η κ. Αναγνωστοπούλου εξήγησε ότι «είναι 64 υποθέσεις που είχαν δρομολογηθεί από τον Φεβρουάριο» και πως «για τις 32 από αυτές η διαδικασία έχει τελειώσει με τη δημοσίευση ΦΕΚ», ενώ σημείωσε ότι η Ολομέλεια έχει ψηφίσει ότι η Βουλή εντάσσεται στο πλαίσιο των μετατάξεων.

Για τον χρόνο δημοσιοποίησης των διαδικασιών μετάταξης σχολίασε ότι ξέσπασε «μια ιστορία για μια υπόθεση που είναι σε διαδικασία εκτέλεσης. Αν υπήρχε πρόβλημα έπρεπε ευθύς εξαρχής να εντοπιστεί», ενώ σημείωσε ότι με παρέμβαση του πρωθυπουργού σταμάτησαν οι διαδικασίες για τις 32 που εκκρεμούσαν, που δεν είχαν ΦΕΚ.

Γενικότερα σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες μετατάξεων δημοσίων υπαλλήλων είπε ότι μπορούν να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες, πρέπει να γίνεται πάρα πολύ αυστηρή επιλογή βάσει προσόντων, να ελέγχονται τα κριτήρια που τίθενται και αν τηρούνται, αν κάποιος διαπιστώσει ότι το τάδε βιογραφικό δεν συνάδει με τη θέση, τότε να μην προχωρά.

Σχετικά με την απόφαση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου να μην είναι υποψήφια στις εκλογές είπε: «σεβόμουν και σέβομαι την κυρία Χριστοδουλοπούλου και η εκτίμηση μου μετά την απόφασή της μεγαλώνει στο πρόσωπό της».

Σχολιάζοντας την επιλογή της ΝΔ να μην είναι παρούσα στη Βουλή, είπε ότι «το κράτος έχει συνέχεια, όπως και η πολιτική» επισημαίνοντας ότι «υπήρχαν θέματα που έπρεπε να δρομολογηθούν». Παράλληλα έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα προς τη ΝΔ: Εάν πρέπει ή όχι να λειτουργεί η Βουλή μέχρι να θυροκολληθεί το διάταγμα προκήρυξης των εκλογών, εάν είναι σωστό οι συμβασιούχοι να μείνουν στον αέρα επειδή η ΝΔ δεν θέλει να νομοθετεί και εάν, τέλος, η ΝΔ θέλει να μην γίνεται τίποτα προς το συμφέρον της κοινωνίας.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: