Σγουρίδης για Κουίκ: Mε τη στάση του και τις θέσεις του έθεσε εαυτόν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Σγουρίδης, μιλώντας στο ΙΟΝΙΟΝ FM, έδωσε μια εξήγηση για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του αρχηγού του κόμματος, Πάνου Καμμένου, περί παραίτησης από την κυβέρνηση σε περίπτωση που πάει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

“Υπήρξε διευκρινιστική αμέσως μετά τη δήλωση που διέρρευσε μετά την επίσκεψη κ. Καμμένου στα ακριτικά φυλάκια. Είπε αυτά που είπε και μετά υπήρξε η διευκρινιστική που δεν είναι τίποτα άλλο από αυτά που είπε στη Βουλή. Αποχωρούμε από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία οι ΑΝΕΛ αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο θέμα του Τέρενς Κουίκ επεσήμανε πως “μόνο η Επιτροπή Δεοντολογίας των ΑΝΕΛ μπορεί να διαγράψει. Mε τη στάση του και τη θέση του έθεσε εαυτόν εκτός Κ.Ο των ΑΝΕΛ. το οποίο και ανακοίνωσε και ο πρόεδρος. Υπάρχουν καταγγελίες που αυτήν τη στιγμή εκκρεμούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Οι διαγραφές γίνονται βάσει καταστατικού. Η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τη διαγραφή του….Είναι θέμα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Κουίκ αν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συζήτηση που έγινε στο υπουργικό η στάση του δεν ήταν στάση που στήριξε τον πρόεδρο που τον έκανε και βουλευτή και υπουργό” είπε και πρόσθεσε:.

“Ο Πρόεδρός μας μίλησε στο Εθνικό Συμβούλιο και είπε για Μακεδονομάχους και Μακεδονοκλάστες! Μακεδονομάχους φωτογράφισε τον Δημήτρη Καμμένο και τον κύριο Λαζαρίδη ενώ Μακεδονοκλάστη φωτογράφισε τον κ. Κουίκ”.

Ερωτώμενος για την κόντρα με τον τέως ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά σχολίασε ότι “χαίρομαι πολύ όταν μας θεωρούν ότι εμείς δεν θα μπούμε στη Βουλή. Εμείς είμαστε στη Βουλή και με μεγάλο ποσοστό. Ο κ. Κοτζιάς καλό θα κάνει να κοιτάξει το δικό του κόμμα το “Πράττω”, πώς μπορεί να το οργανώσει, να μην κατέβει στις εκλογές ως συνιστωσα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ας κατέβει ως αυθύπαρκτο κόμμα. Ας μην ζητήσει ψήφο ως συνιστώσα. Οι ΑΝΕΛ έχουν ευρεία βάση και σε δημοσκοπήσεις που εμείς έχουμε είμαστε πολύ πάνω από τα ποσοστά που είχαμε στις τελευταίες εκλογές… Ο κ. Κοτζιάς θα έπρεπε να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Εθίχθη και έδωσε την παραίτησή του.Το ότι ο Πρωθυπουργός την αποδέχτηκε αφήνει αποσιωπητικά. Αυτό σημαίνει πολλά”.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: