Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για την εγκληματικότητα

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή με θέμα την ανομία και την εγκληματικότητα, σημειώθηκε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Είστε αξιοθρήνητος μιλήσατε ως επίσημος εκπρόσωπος του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τρέφεται από σκοτεινούς μηχανισμούς που όταν δεν εκβιάζει, συκοφαντεί με την στήριξη συγκεκριμένων ΜΜΕ που εσείς κατασκευάσατε. Το παρακράτος παρακολουθήσεων και εκβιασμών κατά δικαστών. Γυρίσατε την χώρα πίσω στην χειρότερη περίοδο του Αυριανισμού», σημείωσε ο κ. Μητσοτακής, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ δέχθηκε πιέσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα Αυγενάκη, με τον πρωθυπουργό να τονίζει πως «η ανομία δεν συχνάζει μόνο στα Εξάρχεια αλλά και στην ίδια την αυλή σας» και πως η ΕΛΑΣ έχει κουραστεί να συλλαμβάνει ανθρώπους με τους οποίους συναγελάζεται ο γραμματέας της ΝΔ.

«Αυτοί είναι οι άριστοι με τους οποίους κάνουν παρέα οι συνεργάτες σας», είπε στον πρόεδρο της ΝΔ και τον κατηγόρησε ότι δεν τόλμησε να αποπέμψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μάλιστα αντέδρασε πολλές φορές από το έδρανό του προκαλώντας μια ασυνήθιστη παρέμβαση από το πρωθυπουργικό έδρανο: «Κάτσε κάτω εσύ!», του είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ και ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης παρενέβη εγκαλώντας τον βουλευτή της ΝΔ: «Το θράσος αρκετό. Αυτά στα κανάλια όχι εδώ». «Δεν τολμήσατε να αποπέμψετε τον συνεργάτη σας για τις συναλλαγές του με το παρακράτος», είπε ακόμα στον κ. Μητσοτάκη, ρωτώντας τον αν θεωρεί αυτονόητο ο γραμματέας της ΝΔ «να συναγελάζεται, να φωτογραφίζεται, να προστατεύει πρόσωπα του κοινού ποινικού δικαίου».

«Όχι μόνο δεν σας φοβόμαστε αλλά όσο ακολουθείται μεθόδους λάσπης θα συντριβείτε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού», του απάντησε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «είναι ντροπή να προσπαθείς να επιβιώνεις με αθλιότητες και συκοφαντίες μέσα από συμμαχίες με Κουρήδες και Βαξεβάνηδες»

«Ως προς το παρακράτος δεν σας φαίνεται παράξενο ότι κάθε φορά διαρρέουν στην ίδια εφημερίδα επιλεκτικά αποσπάσματα συνομιλιών στελεχών της ΝΔ; Σας φαίνεται λογικό; Δεν μπορείτε να διασφαλίσετε το απόρρητο των επικοινωνιών;», ρώτησε τον κ. Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με εκείνον να σχολιάζει ότι οι παρακολουθήσεις των τηλεφώνων έγιναν νομίμως μετά από εισαγγελική παραγγελία στο πλαίσιο συγκεκριμένης έρευνας που οδήγησε στην εξιχνίαση εγκληματικών πράξεων.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: