Σερβία: Ο αρχηγός του Στρατού μεταβαίνει στα σύνορα του Κοσόβου εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έστειλε χθες Κυριακή τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στα διοικητικά όρια του Κοσόβου, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο στρατηγός Μίλαν Μοϊσίλοβιτς.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το τηλεοπτικό δίκτυο Pink, ο στρατηγός Μοϊσίλοβιτς είπε ότι κατευθυνόταν προς την πόλη Ράσκα (περίπου 10 χλμ από τα διοικητικά όρια του Κοσόβου), κατόπιν συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο Βούτσιτς στο Βελιγράδι.

«Τα καθήκοντα που έχει αναλάβει ο σερβικός στρατός (…) είναι ακριβή, σαφέστατα και θα εφαρμοστούν πλήρως», τόνισε ο στρατηγός Μοϊσίλοβιτς. «Η κατάσταση είναι περίπλοκη και απαιτεί στο προσεχές διάστημα την παρουσία του σερβικού στρατού κατά μήκος των διοικητικών ορίων», συμπλήρωσε.

Λίγο πριν από την αναχώρηση του Σέρβου στρατηγού για τη Ράσκα, σερβικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ένα βίντεο στο οποίο ακούγονται ριπές όπλων, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «μάχες» που ξέσπασαν όταν Κοσοβάροι αστυνομικοί επιχείρησαν να διαλύσουν ένα από τα οδοφράγματα που έστησαν Σέρβοι διαδηλωτές.

Τις πληροφορίες διέψευσε η αστυνομία του Κοσόβου, αναφέροντας στη σελίδα της στο Facebook ότι τα μέλη της δεν ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με ανταλλαγή πυρών.

Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν πάντως από το ΝΑΤΟ κοντά σε περίπολο της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης KFOR στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, όπου σέρβοι διαδηλωτές έχουν στήσει οδοφράγματα με στόχο να εμποδίσουν την ανάπτυξη αστυνομικής δύναμης από την Πρίστινα στην έκρυθμη περιοχή.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: