Σέρρες: Στα χέρια της Αστυνομίας μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά

Σέρρες: Στα χέρια της Αστυνομίας μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά

Με χειροπέδες στα χέρια και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν, χθες το μεσημέρι, στον Εισαγγελέα Σερρών…
δεκαπέντε άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Βόρεια και τη Θράκη.
Η σύλληψή τους προέκυψε ύστερα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών Σερρών, που αξιολογώντας διάφορα στοιχεία, έφτασε στα ίχνη του κυκλώματος και κατάφερε τα τελευταία δύο 24ωρα να συλλάβει δεκαπέντε από τα συνολικά δεκαοχτώ άτομα που συμμετέχουν στην πολυμελή εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών Αριστοτέλη Μανωλά, οι δράστες κατάφερναν, μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών και χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένες λέξεις να διακινούν περίπου 2,5 κιλά τον μήνα σε Σέρρες, Δράμα, , , αλλά και .

Ο τρόπος που λειτουργούσαν αποδεικνύει, σύμφωνα με τον κ. Μανωλά, πως πρόκειται για οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, που τα μέλη της λειτουργούσαν ιεραρχικά, με τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της οργάνωσης να βρίσκονται στη . Από εκεί, διοχετεύονταν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην Ελλάδα, μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών.

Πώς έκαναν τις παράνομες δουλειές τους

Τα ναρκωτικά, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, τα τοποθετούσαν οι δράστες σε συγκεκριμένα σημεία της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Σερρών, κάτω από χιλιομετρικές πινακίδες, τις οποίες και έσκαβαν προκειμένου να κρύψουν τις επιμελώς συσκευασμένες ποσότητες ηρωίνης.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και δύο γυναίκες, 35 και 40 ετών αντίστοιχα, ενώ συνολικά, μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν συλληφθεί έντεκα - δύο από Καβάλα, ένας από Ξάνθη, δύο από Δράμα, ένας από την Αλιστράτη Σερρών, τρεις από Σέρρες και τρεις από Θεσσαλονίκη, ηλικίας από 32 έως και 46 ετών αντίστοιχα- αλλά και τρεις Βούλγαροι 31-35 ετών.

Μέχρι στιγμής διαφεύγουν τη τρεις ακόμη Βούλγαροι και συγκεκριμένα ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς κι ένας συνεργός τους, για τους οποίους έχει εκδοθεί, μέσω Ιντερπόλ, ένταλμα σύλληψης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 944,94 γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητας χασίς, ναρκωτικά δισκία, άγνωστη ναρκωτική ουσία, χρηματικά ποσά που «αγγίζουν» περίπου τις 27.000 , ένα πιστόλι, φυσίγγια, σπρέι πιπεριού, ξιφίδια, και σιδερογροθιές, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα και διάφορα έγγραφα, καθώς και εννέα επιβατικά αυτοκίνητα.

Το προανακριτικό του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, συνεχίζεται.

Σέρρες: Στα χέρια της Αστυνομίας μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά Σέρρες: Στα χέρια της Αστυνομίας μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά

Σέρρες: Στα χέρια της Αστυνομίας μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: