Σεληνιακή έκλειψη στον Λέοντα στις 21 Ιανουαρίου: Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Tην Σεληνιακή έκλειψη στον Λέοντα στις 21 Ιανουαρίου 2019 αναλύει η Μαρία Ραπτοδήμου και το e-zwdia.gr.

Το ταυ τετράγωνο του Ουρανού από τις τελευταίες μοίρες του Κριού με τα Φώτα σηματοδοτεί αιφνίδια γεγονότα και αποκαλύψεις που θα επηρεάσουν την πορεία ερωτικών και φιλικών σχέσεων, στόχων και φιλοδοξιών που μπορεί να έχουμε, δημιουργικών δράσεων που μας ενδιαφέρουν, ομαδικών προσπαθειών στις οποίες συμμετέχουμε. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ψύχραιμη διαχείριση, καθώς επαναστατικές και συγκρουσιακές διαθέσεις θα επιταχύνουν το κλείσιμο σε κύκλους σχέσεων, σχεδίων και δράσεων με εκρηκτικό τρόπο.

Το τετράγωνο ακριβείας του Άρη στον Κριό με τον Κρόνο στον Αιγόκερω μπορεί να προκαλέσει σφοδρές αντιπαραθέσεις κυρίως σε επαγγελματικό επίπεδο και η ορμητικότητα που μπορεί να προκαλέσει πιθανά να λειτουργήσει ισοπεδωτικά σε όποιες προσπάθειες έχουμε καταβάλει μέχρι στιγμής, γι’ αυτό είναι ξεκάθαρο ότι μόνο κρατώντας χαμηλούς τόνους και δείχνοντας ώριμη σκέψη θα ξεπεράσουμε τις σκοπέλους. Το τετράγωνο του Ποσειδώνα στους Ιχθύς με την σύνοδο Αφροδίτης – Δία στον Τοξότη πιθανά να προκαλέσει αυταπάτες και εξιδανικεύσεις στον έρωτα που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν σε απογοήτευση, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να είμαστε επιφυλακτικοί με νέες γνωριμίες πολλά υποσχόμενες και να αφήσουμε τον χρόνο να περάσει για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και τις πραγματικές προθέσεις που υπάρχουν.

Δες κι αυτό: Τα 2 πιο τυχερά ζώδια του 2019

Η έκλειψη αυτή επηρεάζει άμεσα τους γεννημένους στα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) των πρώτων τριών ημερών και σηματοδοτεί το κλείσιμο σημαντικών κύκλων σε προσωπικό, επαγγελματικό και οικογενειακό επίπεδο που θα τους οδηγήσουν σε καθοριστικές αλλαγές στους συγκεκριμένους τομείς. Καλό είναι να θυμούνται ότι για να διατηρηθούν σημαντικές σχέσεις στη ζωή τους θα πρέπει να δείξουν σύνεση, ωριμότητα, ψύχραιμη και ρεαλιστική σκέψη, διαφορετικά η έντονα συγκρουσιακή διάθεση δεν θα αφήσει περιθώρια για λελογισμένες κινήσεις. Αν όμως πιστεύουν ότι σπουδαίοι κύκλοι σε σχέσεις ζωής πρέπει να ολοκληρωθούν είναι προτιμότερο να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να μην συρθούν από τα γεγονότα που το πιθανότερο είναι να τους αιφνιδιάσουν και να χάσουν τον έλεγχο.

ΚΡΙΟΣ

Η ερωτική σου ζωή «βάλλεται» από τη συγκεκριμένη έκλειψη και δεν είναι απίθανο να υπάρξουν αποκαλύψεις ή ξαφνικές καταστάσεις που θα σε οδηγήσουν στο να πάρεις αποφάσεις για να κλείσεις σχέσεις με συγκρουσιακό τρόπο αν δεν καταφέρεις να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Ανατροπές και σφοδρές αντιπαραθέσεις μπορεί να υπάρξουν επίσης σε φιλικές σχέσεις, σχέδια και όνειρα που έχεις, συλλογικές δράσεις που συμμετέχεις, γι’ αυτό προσπάθησε να συγκρατήσεις την ορμή σου καθώς το βέβαιο είναι ότι δεν θα σε βοηθήσει να ελέγξεις την όποια πορεία επιθυμείς στους συγκεκριμένους τομείς.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει ακόμα να δείξεις σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς πιθανές προστριβές με ανωτέρους σου μπορεί να σε οδηγήσουν σε λανθασμένες συμπεριφορές και αντιδράσεις που θα έχουν δυσάρεστες συνέπειες. Οι αυταπάτες και η ωραιοποίηση προσώπων και καταστάσεων στον έρωτα και σε σχέσεις με το ευρύτερο συγγενικό και φιλικό περίγυρο πιθανά να οδηγήσουν σε απογοήτευση, γι’ αυτό κράτα μικτό καλάθι σε υποσχέσεις και μεγάλα λόγια και δώσε χρόνο στον εαυτό σου για να δει ξεκάθαρα την πραγματικότητα, μόνο αυτό θα σε προστατεύσει από τις «κακοτοπιές».

ΤΑΥΡΟΣ

Καθοριστική θα είναι η επιρροή της συγκεκριμένης έκλειψης σε οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς δεν θα διστάσεις να επαναστατήσεις και να συγκρουστείς με σημαντικά πρόσωπα για εσένα λόγω πιθανών αποκαλύψεων ή παρασκηνίου που μπορεί να έρθουν με ορμή στην επιφάνεια και να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα. Προσπάθησε να συγκρατήσεις τον θυμό και την επαναστατική διάθεση που σε διέπει για να αποφύγεις προστριβές που το πιθανότερο είναι να φέρουν οριστικές ρήξεις στον επαγγελματικό χώρο και αποξένωση με οικεία πρόσωπα.

Καταπιεσμένη οργή και απωθημένα εντείνουν το κλίμα και στην προσωπική σου ζωή και δεν θα είναι δύσκολο να εκτονωθείς στο ταίρι σου με δυσάρεστα αποτελέσματα, γι’ αυτό δείξε ψυχραιμία για να μην ναρκοθετήσεις τη σχέση σου. Νέες γνωριμίες και συμφέρουσες οικονομικές προτάσεις μπορεί να παρουσιαστούν, όμως μην βιαστείς να πάρεις αποφάσεις καθώς μπορεί να εξιδανικεύεις πρόσωπα και καταστάσεις που στην πορεία θα σε απογοητεύσουν. Δεν θα είναι δύσκολο, ιδιαίτερα σε ερωτικό και οικονομικό επίπεδο, να πιστέψεις πρόσωπα που δεν θα είναι ειλικρινή μαζί σου, γι’ αυτό δείξε την περιβόητη υπομονή σου μέχρι να έχεις ξεκάθαρη εικόνα και να προστατέψεις τον εαυτό σου από πληγές που δεν θα είναι εύκολο να επουλωθούν.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Με την Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα στις 21.01 να αγγίζει καταλυτικά τις σχέσεις με το στενό και ευρύτερο περιβάλλον σου δεν αποκλείεται να επιλέξεις να πάρεις αποστάσεις από πρόσωπα που μέχρι τώρα είχαν σημαντικό ρόλο στη ζωή σου. Είναι γεγονός ότι αιφνιδιαστικές καταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε έντονες αντιπαραθέσεις και το καλύτερο είναι να κρατήσεις χαμηλούς τόνους αν πραγματικά δεν θέλεις να προκληθούν ζητήματα που δύσκολα θα αποκατασταθούν.

Προσοχή ιδιαίτερη καλό είναι να δείξεις επίσης σε ότι αφορά στόχους που έχεις και συλλογικές δραστηριότητες, καθώς εντάσεις που μπορεί να προκύψουν λόγω άγχους ή απαισιοδοξίας που μπορεί να έχεις θα λειτουργήσουν ανασταλτικά στην όποια εξέλιξη. Προσωπική ζωή και συνεργασίες διέπονται από έντονο συναισθηματισμό και ρομαντισμό, είναι γεγονός βέβαια ότι αυτή σου η διάθεση ξεφεύγει των κανονικών πλαισίων κάνοντάς σε ευάλωτο σε αυταπάτες και ωραιοποίηση προσώπων που δεν θα διστάσουν να δώσουν υποσχέσεις μη ρεαλιστικές και ευκταίες, γι’ αυτό προσπάθησε να δώσεις χρόνο για να δεις την πραγματική διάσταση των πραγμάτων χωρίς να πληγωθείς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η προσοχή σου επικεντρώνεται σε ότι αφορά οικονομικές υποχρεώσεις και εκκρεμότητες που μπορεί να έχεις, αφού η Σεληνιακή έκλειψη στις 21.01 σε ωθεί στο να κλείσεις ζητήματα οικονομικής φύσεως με τρίτους που θα επηρεάσουν το εισόδημά σου λόγω πιθανών αιφνιδιαστικών γεγονότων και ανατροπών και καλείσαι να χειριστείς με ηρεμία την όποια κατάσταση μακριά από συγκρούσεις που θα σου κοστίσουν τόσο σε ψυχολογικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Έντονες μπορεί να είναι οι αντιπαραθέσεις ακόμα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο και είναι προτιμότερο να προσπαθήσεις να κατευνάσεις απαισιοδοξία, άγχος και αδιαλλαξία για να διατηρήσεις το καλό κλίμα σε σημαντικές σχέσεις της ζωής σου. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξεις σε ότι αφορά σχέσεις με συναδέλφους καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιοι που να θολώνουν με τα λεγόμενά τους τις προθέσεις τους, γι’ αυτό καλά θα κάνεις να διατηρήσεις επιφυλάξεις και να μην είσαι εύπιστος. Καλό είναι να αποφευχθούν υπερβολές σε ποτό και φαγητό που πιθανά να επηρεάσουν την υγεία σου.

ΛΕΩΝ

Η Σεληνιακή έκλειψη στις 21.01 είναι η τελευταία που πραγματοποιείται στον άξονά σου με τον Υδροχόο μετά από μία διετία εκλείψεων που λειτούργησαν μεταμορφωτικά στη ζωή σου, μέσα από δύσκολα μονοπάτια και καθοριστικές αλλαγές. Η συγκεκριμένη έκλειψη που κλείνει τον κύκλο αυτό επηρεάζει άμεσα τις διαπροσωπικές σου σχέσεις και γεγονός είναι ότι μπορεί να υπάρξουν αιφνίδιες καταστάσεις ή αποκαλύψεις που πιθανά να σε οδηγήσουν σε σφοδρές αντιπαραθέσεις και τελικά σε απομακρύνσεις προσώπων που μέχρι τώρα έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή σου.

Συγκρούσεις μπορεί να υπάρξουν και με πρόσωπα του ευρύτερου φιλικού και συγγενικού σου περιβάλλοντος, καθώς το άγχος, η κατήφεια και ο εκνευρισμός σου δεν θα είναι εύκολο να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα αν δεν καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξεις σε νέες γνωριμίες στην ερωτική σου ζωή, καθώς η ανάγκη για να βιώσεις ένα ερωτικό παραμύθι σε αφήνει εκτεθειμένο σε πρόσωπα που το πιθανότερο είναι να μην δείχνουν τις πραγματικές τους προθέσεις και να πληγωθείς. Μόνο αφήνοντας το χρόνο να περάσει θα καταλάβεις πραγματικά τι θέλουν από εσένα, γι’ αυτό μην προτρέχεις σε γρήγορα συμπεράσματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ζητήματα του παρελθόντος, καθημερινού προγραμματισμού και εργασίας έρχονται στο προσκήνιο με τη Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα στις 21.01 που οφείλεις να αντιμετωπίσεις, καθώς αιφνίδια γεγονότα ή φόβοι και απωθημένα εμφανίζονται με ορμή και δημιουργούν άκρως συγκρουσιακές συνθήκες σε καθημερινό και ψυχολογικό επίπεδο, γι’ αυτό καλείσαι να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στη διαχείριση γιατί οι εκρήξεις και τα ξεσπάσματα δεν θα βοηθήσουν. Η ένταση αυτή που νιώθεις μπορεί να εκφραστεί και σε ερωτικό επίπεδο, πρόσeξε λοιπόν γιατί πιθανά να γίνεις σκληρός και αμετακίνητος με το ταίρι σου και αυτό να σου κοστίσει.

Συμφωνίες σε σχέση με ακίνητη περιουσία και νέες γνωριμίες που μπορεί να προκύψουν μπορεί να φαίνονται ιδανικές, όμως θυμήσου ότι έχεις την τάση να ωραιοποιείς πρόσωπα και καταστάσεις και να μην βλέπεις αντικειμενικά τα πράγματα. Δώσε τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται για να δεις την πραγματικότητα και να αποφύγεις έτσι απογοητεύσεις από πρόσωπα που θέλουν να εκμεταλλευτούν τον έντονο συναισθηματισμό σου.

ΖΥΓΟΣ

Οι φιλικές και ερωτικές σχέσεις, οι στόχοι και τα όνειρά σου, οι ομαδικές και δημιουργικές σου δράσεις βρίσκονται στο προσκήνιο αυτή την περίοδο με τη Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα να φέρνει κομβικές αλλαγές ή καταλυτικές αποφάσεις για κλείσιμο καταστάσεων και σχέσεων που δεν μπορούν να σου προσδώσουν τα απαιτούμενα. Αυτό όμως γίνεται με ανατρεπτικούς όρους, καθώς αιφνίδια γεγονότα μπορεί να εκτοξεύσουν την ένταση και οφείλεις να δείξεις ωριμότητα και ρεαλιστική σκέψη για να αντιμετωπίσεις με επιτυχία τις όποιες προκλήσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξεις στην προσωπική σου ζωή, καθώς πιθανή κατήφεια και ανταγωνιστική διάθεση πιθανά να σε οδηγήσουν σε ισοπεδωτικές συμπεριφορές, λόγω σκληρότητας και απολυτότητας  προκαλώντας σημαντικά προβλήματα με το σύντροφό σου. Επιφυλακτικός καλό είναι να είσαι με νέες γνωριμίες προσωπικού ή επαγγελματικού επιπέδου, καθώς μπορεί να γίνεις ευκολόπιστος, να αφεθείς σε μεγάλα λόγια που δεν θα είναι εύκολο να γίνουν πραγματικότητα και λόγω αυταπατών τελικά να απογοητευτείς. Απέφυγε σημαντικές οικονομικές εμπορικές συμφωνίες που το πιθανότερο είναι να μην εξελιχθούν όπως περιμένεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Επαγγελματικά και οικογενειακά ζητήματα φέρνει στην επιφάνεια η Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα στις 21.01, είναι όμως γεγονός ότι οι συγκρούσεις και οι εκρήξεις είναι πολύ πιθανές λόγω αποκαλύψεων ή ξαφνικών καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν. Είναι επιτακτική ανάγκη να διαχειριστείς με ώριμη και λογική σκέψη ότι παρουσιαστεί, διαφορετικά οι αντιπαραθέσεις μπορεί να είναι τέτοιες που θα οδηγήσουν σε απομακρύνσεις σημαντικών προσώπων από την ζωή σου. Προσοχή καλό είναι να δείξεις και σε εργασιακό επίπεδο, καθώς οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις αυξάνουν το άγχος κατακόρυφα και δεν θα είναι δύσκολο να γίνεις σκληρός και καταπιεστικός με συναδέλφους σου με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Είναι προτιμότερο να εκτονώσεις αυτό το ψυχικό δυναμικό σε σωματική δράση για να μπορέσεις να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Η διαχείριση των οικονομικών σου πόρων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή την περίοδο, καθώς δεν αποκλείεται λόγω της ανάγκης για αγορές ή απολαύσεων να προβείς σε περιττά και υπερβολικά έξοδα που θα σε θέσουν εκτός προϋπολογισμού. Νέες γνωριμίες που μπορεί να προκύψουν πιθανά να μην δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις τους, γι’ αυτό καλό είναι να κρατάς μικρό καλάθι.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι σχέσεις με το ευρύτερο και το στενό σου περιβάλλον βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της Σεληνιακής έκλειψης στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα στις 21.01 που ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ξαφνικά γεγονότα και αποκαλύψεις που να προκαλέσουν εκρηκτικές καταστάσεις και να πάρεις τελικά αποστάσεις από πρόσωπα που είχαν σημαντικό ρόλο μέχρι τώρα στη ζωή σου. Φρόντισε να κρατήσεις χαμηλούς τόνους για να μπορέσεις με ψυχραιμία να δράσεις και να διαχειριστείς όποια κατάσταση προκύψει.

Προσοχή ιδιαίτερη θα πρέπει να δείξεις και στην ερωτική σου ζωή, καθώς μπορεί να γίνεις κατηφής, απαισιόδοξος, σκληρός και εξουσιαστικός με το ταίρι σου δυναμιτίζοντας έτσι την ατμόσφαιρα στη σχέση σου. Δείξε ωριμότητα και λογική για να μην προκαλέσεις συγκρούσεις που θα σου στοιχίσουν. Πιθανές νέες γνωριμίες και οικονομικές συνεργασίες που μπορεί να προκύψουν αυτή την εποχή μπορεί να φαίνονται παραμυθένιες, καλό είναι όμως να μην είσαι εύπιστος και να αφήσεις το χρόνο να δείξει τις πραγματικές προθέσεις του καθενός, γιατί το πιθανότερο είναι να απογοητευτείς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με τη Σεληνιακή έκλειψη στις 21.01 στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα είναι πιθανό να έρθεις αντιμέτωπος με ότι αφορά τις υλικές και συναισθηματικές σου ανάγκες και να κληθείς να λύσεις ζητήματα οικονομικής φύσεως, εκκρεμότητες ή σε σχέση με τράπεζες. Οι πιθανότητες να αιφνιδιαστείς είναι πολλές και αυτό ανεβάζει τη νευρικότητα στα ύψη προδιαθέτοντάς σε για συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις που θα είναι καθοριστικές αν δεν καταφέρεις να διατηρήσεις χαμηλούς τόνους και ψυχραιμία. Πρόσeξε γιατί η εκρηκτική σου συμπεριφορά μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος δρόμους και να χάσεις σημαντικά τόσο οικονομικά, όσο και ψυχολογικά.

Προστριβές πιθανά να υπάρξουν και σε οικογενειακό επίπεδο, αφού καταπιεσμένη οργή και θυμός μπορεί να έρθουν με ορμή στην επιφάνεια και να οδηγήσουν σε διαμάχες με πρόσωπα του οικογενειακού σου περιβάλλοντος, λόγω σκληρότητας και προσωπικής σου επιθυμίας ελέγχου. Επιστροφές του παρελθόντος είναι πιθανό να υπάρξουν που να σε συγκινήσουν και να εντείνουν το συναισθηματισμό, όμως θα πρέπει να αποφύγεις τις γρήγορες αποφάσεις και να αφήσεις χρόνο για να αντιληφθείς πλήρως την πραγματική εικόνα και να αποφύγεις τις εξαπατήσεις που θα σε πληγώσουν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είναι η τελευταία έκλειψη που πραγματοποιείται στον άξονά σου με τον Λέοντα, μετά από μία σειρά εκλείψεων που έχουν δρομολογήσει καταλυτικές αλλαγές για την ζωή σου. Οι διαπροσωπικές σου σχέσεις έρχονται και πάλι στο προσκήνιο και καλείσαι να κλείσεις ζητήματα ή κύκλους σχέσεων μέσα σε ένα έντονο συγκρουσιακό και εκρηκτικό κλίμα που μπορεί να οδηγήσει σε απομακρύνσεις σημαντικών ανθρώπων για εσένα τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Προσπάθησε να είσαι ήρεμος και να μην αφήσεις την νευρικότητα και την επαναστατική σου διάθεση να κυριαρχήσουν αν δεν θέλεις να χάσεις πρόσωπα που σημαίνουν πολλά για εσένα.

Καλό είναι επίσης να αφήσεις στην άκρη κυριαρχικές τάσεις και απολυτότητα σε ότι αφορά τον κοντινό σου περίγυρο γιατί θα δυναμιτίσουν το κλίμα και οι εξελίξεις μόνο δυσάρεστες συνέπειες θα έχουν για εσένα. Πρόσωπα μέσα από το φιλικό σου περιβάλλον μπορεί να εκφράσουν έντονα συναισθήματα για εσένα ή διάθεση για οικονομικές συνεργασίες, καλό είναι όμως να μην προτρέξεις και πάρεις αποφάσεις που δεν θα έχουν αντικειμενικό και ξεκάθαρο κριτήριο γιατί δεν αποκλείεται οι αυταπάτες να σε ωθήσουν σε λάθος μονοπάτια και να απογοητευτείς.

ΙΧΘΥΣ

Η καθημερινότητα, η δουλειά και ζητήματα που πιθανά σε απασχολούν από το παρελθόν βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με τη Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα στις 21.01 και είναι πιθανό να κλείσεις καταστάσεις και κύκλους σχέσεων με έντονα συγκρουσιακό τρόπο, καθώς ξαφνικά γεγονότα και αποκαλύψεις μπορεί να εκτοξεύσουν τη νευρικότητα και οι αντιπαραθέσεις θα είναι στα ύψη. Προσοχή ιδιαίτερη θα πρέπει να δείξεις σε παρασκήνιο στον εργασιακό τομέα που μπορεί να έρθει στο φως και να σε εκνευρίσει έντονα.

Πιθανά είναι έκτακτα έξοδα που μπορεί να προκύψουν και θα σε οδηγήσουν σε έντονη ανασφάλεια. Καλό είναι ακόμα να περιορίσεις κτητικότητα και απολυτότητα στο ταίρι σου για να μην δυναμιτίσεις την ατμόσφαιρα στη σχέση σου. Νέες γνωριμίες μέσα από το επαγγελματικό περιβάλλον πιθανά να υπόσχονται ονειρεμένες προσωπικές στιγμές και σημαντική στήριξη στην καριέρα σου, άφησε όμως το χρόνο να περάσει και μην βιαστείς να εμπιστευτείς πρόσωπα που το πιθανότερο είναι να θέλουν να σε εξαπατήσουν και τελικά να απογοητευτείς.

* Bρες περισσότερα άρθρα για τα ζώδια στο e-zwdia.gr

zwdia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: