Σeξ στο νερό: Είναι ασφαλές;

Το καλοκαίρι με το υγρό στοιχείο να κυριαρχεί παντού απογειώνει την ερωτική διάθεση. Η σeξουαλική επιθυμία σκάει σαν κύμα δίπλα στις θάλασσες. Ποια είναι όμως η κατάληξη;

 

Όλες έχουμε μεγαλώσει με τις περιβόητες σκηνές από τη Γαλάζια Λίμνη. Ή με τον Αλέν Ντελόν και τη Ρόμι Σνάιντερ στην ταινία Η Πισίνα που άστραφταν από τον ερωτισμό! Ένα δυνατό στερεότυπο, αυτό της ερωτικής επαφής μέσα στο νερό, επαναλαμβάνεται σε σύγχρονες σειρές με ζευγάρια που δεν διστάζουν να μπουν κάτω από το ντους και να ξεκινήσουν τα eρωτικά παιχνίδια. Υπάρχει κάτι πιο φυσικό από το να απαλλαγείς από το μαγιό σου και να απολαύσεις το κορμί του άλλου μέσα στα τιρκουάζ νερά μιας απομονωμένης παραλίας; Ωστόσο, το σeξ κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είναι πάντα τόσο αισθησιακό όσο το παρουσιάζει η κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι μύθοι καταρρίπτονται
Για την επιστημονική κοινότητα, η γοητεία του θαλασσινού νερού δεν είναι προφανής σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι περισσότεροι γυναικολόγοι επισημαίνουν ότι όλα τα νερά είτε μιλάμε για θάλασσα, λίμνη ή και ποτάμι περιέχουν βακτήρια και μάλιστα ακόμα και στις πιο καθαρές ακτές εντοπίζονται επικίνδυνα μικρόβια, όπως το βακτήριο του εντερόκοκκου το οποίο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία. Ακόμα και σε μια πισίνα, το σώμα εκτίθεται σε εστίες βακτηρίων. Με τη διείσδυση στον κόλπο, εισχωρεί νερό που περιέχει χιλιάδες μικρόβια και μικροοργανισμούς ενώ ακόμα και η χλωρίωση μπορεί να επηρεάσει το φυσικό pH καταστρέφοντας την άμυνα των γεννητικών μας οργάνων αυξάνοντας τον κίνδυνο λοιμώξεων και ερεθισμών.

Μάλιστα – καθώς το νερό «ξεπλένει» όλο το σώμα – έχει την τάση να κάνει το ίδιο και με τα κολπικά υγρά που εκκρίνουμε κατά τη διάρκεια της πράξης, αφαιρώντας τη φυσική μας λίπανση. Είναι πια ζήτημα χρόνου η αύξηση της τριβής να μας δημιουργήσει δυσάρεστη αίσθηση και να προκαλέσει μεγαλύτερους ερεθισμούς. Για προφυλακτικό δε μάλλον απαιτείται έκκληση στον θεό Ποσειδώνα για να παραμείνει στη θέση του μέσα στο νερό – χωρίς ακόμα η επιστήμη να γνωρίζει με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος να το τοποθετήσει μέσα στη θάλασσα με εξίσου αποτελεσματικό τρόπο! Ουσιαστικά ο κίνδυνος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή μόλυνσης από σeξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι υπαρκτός. Αυτός είναι και ο λόγος που καμιά σοβαρή επιστημονική θέση δεν έχει στηρίξει το συγκεκριμένο σπορ.

Ακόμα και μέσα στον χώρο ενός οικιακού μπάνιου (τζακούζι, μπανιέρα ή και ντους) τα προβλήματα της τριβής παραμένουν από την έλλειψη της φυσικής λίπανσης, ενώ είναι σημαντικό να αναφερθούν και τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί από ζευγάρια που έχουν γλιστρίσει στα πλακάκια και έχουν καταλήξει να ταυτίζουν το σeξ με εργατικό ατύχημα…

http://www.womanidol.com

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: