Σεισμός στον Ισημερινό: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας – Δείτε βίντεο

Συνολικά 356 άνθρωποι επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση, η οποία προκάλεσε ζημιές σε δύο κλινικές κι ένα κτίριο των δυνάμεων ασφαλείας

Η σεισμική δόνηση 6 βαθμών η οποία έπληξε το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή την περιοχή των ακτών του Ισημερινού στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, τραυμάτισε έναν ακόμη και προκάλεσε ζημιές σε σχεδόν εκατό κτίρια, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Έχουμε έναν τραυματία και έναν νεκρό», ανέφερε η υπηρεσία πρώτων βοηθειών μέσω Twitter, υπογραμμίζοντας ότι ο σεισμός, που σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (τοπική ώρα), κοντά στα σύνορα με την Κολομβία, κατέστρεψε ολοσχερώς δύο σπίτια και προκάλεσε ζημιές σε άλλα 92.

Συνολικά 356 άνθρωποι επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση, η οποία προκάλεσε ζημιές σε δύο κλινικές κι ένα κτίριο των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το επίκεντρο του σεισμό, ο οποίος καταγράφηκε στις 23:28 (τοπική ώρα· στις 07:28 χθες Κυριακή ώρα Ελλάδας) είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή στον Ειρηνικό Ωκεανό, 12 χιλιόμετρα από τις ακτές του Ισημερινού, στο ύψος της Εσμεράλδας –πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας–, κοντά στα σύνορα με την Κολομβία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής στο Κίτο.

Σεισμός 7,8 βαθμών είχε πλήξει το 2016 τις επαρχίες Μαναβί και Εσμεράλδας του Ισημερινού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 673 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 6.300, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: