Σεισμός στην Τουρκία: Στους 912 οι νεκροί από τα 7,8 Ρίχτερ – Κατέρρευσαν 2.800 κτήρια

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα έφτασε τους 912, ενώ οι τραυματίες είναι 5.383.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, σημείωσε ο ίδιος.

 

Παράλληλα, εξίσου εφιαλτικά είναι τα νούμερα και για τη Συρία καθώς έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 320 άνθρωποι λόγω του σεισμού και οι τραυματίες είναι πάνω από 1.000.

Κατέρρευσαν πολυκατοικίες

Οι απολογισμοί αυτοί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να συνεχίσουν να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος πως έχουν καταρρεύσει πολυκατοικίες σε πόλεις όπως τα Άδανα, η Γκαζιάντεπ, η Σανλιούρφα, η Ντιγιάρμπακιρ. Στην Ισκέντερουν και στην Αντιγιαμάν, υποχώρησαν δημόσια νοσοκομεία

«Η αδελφή μου και τα τρία της παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Όπως και ο σύζυγός της, ο πεθερός της και η πεθερά της. Επτά μέλη της οικογένειάς μας είναι κάτω από τα ερείπια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουχιτίν Ορακτζέ, παρακολουθώντας την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μπροστά σε πολυκατοικία που μετατράπηκε σε άμορφη μάζα στη νοτιοανατολική πόλη Ντιγιάρμπακιρ. «Η αδελφή της είναι ακόμη παγιδευμένη στα συντρίμμια», είπε γυναίκα δείχνοντας άλλη μια που έκλαιγε απαρηγόρητη. 

Ο σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τις δύο χώρες έπιασε στον «ύπνο» τους πολίτες με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι έγινε αισθητός ακόμη και στην Κύπρο, την Αίγυπτο και το Λίβανο. 

Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν ότι θα παράσχουν βοήθεια στους σεισμοπαθείς, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Μόλις άρχισε να σείεται η γη, οι άνθρωποι σηκώθηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους με πολλούς να περνούν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με το «CNN Turk», ο σεισμός ήταν ο δεύτερος ισχυρότερος που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Τουρκίας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: