«Σεισμός 4,8 στον Κορινθιακό-Ζημιές στο Αίγιο»

« 4,8 στον Κορινθιακό-Ζημιές στο Αίγιο»

«Σεισμός 4,8 στον Κορινθιακό Ζημιές στο Αίγιο» Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην στο Αίγιο την Ναύπακτο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας της Αιτωλοακαρνανίας της Κορινθίας και της Φωκίδας λίγο μετά τις 7.10 το απόγευμα.

Αναφορές για ζημιές στο Αίγιο

Μικρής έκταση ζημιές προκάλεσε ο σεισμός στην περιοχή του Αιγίου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thebest.gr. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αναφορές για ένα παλιό ακατοίκητο κτίριο που πήρε κλήση και για μια μάντρα κοντά στο νοσοκομείο που υπέστη ραγίσματα.

Στην πρώτη περίπτωση έχει ήδη τοποθετηθεί κορδέλα περιμετρικά του κτιρίου για να αποφευχθούν τραυματισμοί περαστικών. Στην Πάτρα δεν έχουν αναφερθεί ακόμα προβλήματα από τη δόνηση.

Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο.

Η σεισμική δόνηση λόγω του μικρού του εστιακού βάθους είχε ιδιαίτερη ένταση. Έντρομοι πετάχτηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι του Αιγίου όπου ακούστηκε περισσότερο ο σεισμός ενώ υπάρχουν αναφορές και για πτώσεις αντικειμένων μέσα σε σπίτια.

Μικροί μετασεισμοί

Τρεις μικρότερες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν μετά την αρχική των 49 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Ειδικότερα:

19:26 2.1 R 8 χλμ Βόρεια – Βορειοανατολικά του Αιγίου

19:22 2.2 R 3 χλμ Βόρεια – Βορειοανατολικά του Αιγίου

19:20 2.6 R 6 χλμ Βόρεια – Βορειοδυτικά του Αιγίου

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: