Σεντένο: Πρώτα η ολοκλήρωση του Μνημονίου και μετά το χρέος

Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, σε συνέντευξή του στο CNBC, κατέστησε σαφές πως η Αθήνα θα πρέπει να υλοποιήσει πλήρως το Μνημόνιο ώστε να υπάρξει οποιαδήποτε ελάφρυνση για το χρέος.

Όπως υπογράμμισε, υπάρχουν ακόμα ορισμένα ενδιάμεσα βήματα που πρέπει να γίνουν πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Σε αυτό το σημείο, το CNBC αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στις αρχές Δεκεμβρίου όταν είχε εκφράσει την ελπίδα για μια συμφωνία για το χρέος πριν τη λήξη του προγράμματος.

«Νομίζουμε πως θα επιτύχουμε ένα πολύ, πολύ καλό αποτέλεσμα πολύ σύντομα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ώστε να μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας χωρίς τη στήριξη του επισημου τομέα και αυτό είναι προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσουμε να το κάνουμε», είχε σημειώσει στις 5 Δεκεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Σεντένο από την πλευρά του εξήγησε πως «είμαστε σε μια καλή διάθεση για να τελειώσουμε στα μέσα του 2018, τον Αύγουστο του 2018. Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν το καταπληκτικό έργο που κάνουν τα τελευταία χρόνια προκειμένου να υλοποιήσουν όλα τα μέτρα και να πετύχουν όλους τους στόχους που έχουμε στο πρόγραμμα».

Ακόμη, ο νέος πρόεδρος του Eurogroup κάλεσε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να στηρίξουν την Ελλάδα μετά το πρόγραμμα και να έχουν υπομονή. «Αυτό που πρέπει να κάνουν οι θεσμοί είναι να στηρίξουν τις ελληνικές αρχές στη διαδικασία μετά τις μεταρρυθμίσεις», κατέληξε ο Πορτογάλος πολιτικός.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: