«Sea Hero Quest»: Ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι κατά της άνοιας

Μία από τις πρώτες επιπτώσεις που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με άνοια είναι η απώλεια του χωροταξικού προσανατολισμού, ακόμα και σε γνωστά μέρη και περιβάλλοντα.

Τώρα, οι επιστήμονες, μέσω ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν πώς χαρτογραφεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος το χώρο με στόχο να έρθουν πιο κοντά στην ανάπτυξη νέων διαγνωστικών μεθόδων για την άνοια.

Ο λόγος για το «Sea Hero Quest», το οποίο διαρκεί λίγο και παίζεται εν πλήρη ανωνυμία. Δεν διαγιγνώσκει την άνοια, ούτε την προβλέπει. Το παιχνίδι αυτό στην ουσία βοηθάει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς πλοηγείται ο ανθρώπινος εγκέφαλος στον χώρο -εκεί δηλαδή όπου χάνεται για πρώτη φορά ο άνθρωπος που πλήττεται από την άνοια.

Το «Sea Hero Quest» είναι κατάλληλο για όλους και για όλες τις ηλικίες. Στο παιχνίδι ένας νέος ναυτικός ψάχνει, με το καράβι του ναυτικού πατέρα του, ο οποίος πάσχει από άνοια, όλα τα μέρη που επισκέφθηκαν μαζί όταν εκείνος ήταν παιδί. Θέλει να φέρει πίσω, τις κοινές αναμνήσεις.

Ο ίδιος στη διαδρομή χάνεται σε λαβυρίνθους που σχηματίζονται από νησιά και παγόβουνα. Προσπαθεί να πλοηγηθεί, μέσω του παίκτη, και τα στοιχεία αυτής της πλοήγησης, καταγράφονται και αποστέλλονται απευθείας στους ερευνητές.

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: