Σε χαμηλό τριετίας η ανεργία στην ευρωζώνη τον Ιούλιο

Σε χαμηλό τριετίας η ανεργία στην ευρωζώνη τον Ιούλιο

«Μειώθηκε απροσδόκητα» η ανεργία στην ευρωζώνη, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδό της εδώ και τρία , σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επισημαίνει ότι αυτό αποτελεί ένδειξη της οικονομικής ανάκαμψης του μπλοκ.

Το εποχιακά προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας έπεσε στο 10,9% τον Ιούλιο, από 11,1% τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Eurostat την Τρίτη. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2012, ενώ ξεπέρασε και τις προσδοκίες των αναλυτών του Bloomberg που είχαν εκτιμήσει το ποσοστό στο 11,1%.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο μέρες πριν τη συνάντηση των φορέων χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, όπου θα συζητηθούν η επίδραση της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας και οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την πτώση του πληθωρισμού. Τον Ιούνιο, η ΕΚΤ προέβλεψε ανάπτυξη στην περιοχή της ευρωζώνης, της τάξης του 1,5% φέτος, καθώς και 1,9% για το 2016.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, με την ανεργία να βρίσκεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στη νότια Ευρώπη, και να εμποδίζει μία άνοδο στην ανάπτυξη, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έχει επανειλημμένως ζητήσει από τους ηγέτες της ευρωζώνης να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τους. Επισημαίνεται το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου η ανεργία άγγιξε το 22,2% τον Ιούλιο.

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: