Σε Τούρκους χορηγούς κατέφυγε ο δήμος Αθηναίων για την ανακαίνιση γηπέδων μπάσκετ

Πόδι στον ελληνικό μαζικό αθλητισμό βάζουν τουρκικά επιχειρηματικά συμφέροντα, με την αμέριστη κατά πώς φαίνεται – και προφανώς περίεργη ή και αδικαιολόγητη – στήριξη του δήμου Αθηναίων

Πόδι στον ελληνικό μαζικό αθλητισμό βάζουν τουρκικά επιχειρηματικά συμφέροντα, με την αμέριστη κατά πώς φαίνεται – και προφανώς περίεργη ή και αδικαιολόγητη – στήριξη του δήμου Αθηναίων.

Με πρόσχημα την ανάγκη ανακαίνισης δύο γηπέδων μπάσκετ στο κέντρο της πρωτεύουσας οι άνθρωποι δήμου αποδέχθηκαν την «προσφορά» του Τουρκικού ομίλου Dogus Group, για να χρηματοδοτήσει εργασίες στους συγκεκριμένους χώρους.

Πρόκειται για ένα τεράστιο όμιλο επιχειρήσεων της γειτονικής χώρας. Μεταξύ άλλων έχει την τράπεζα Garanti Bank, επιχειρήσεις τροφίμων, την αντιπροσωπεία μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών στην Τουρκία, δραστηριότητες στην ενέργεια όπως υδροηλεκτρικά, κατασκευές  αλλά και έντονη δραστηριοποίηση στον τουρισμό. Ένας εκ των ιδιοκτητών έχει και την ομάδα μπάσκετ Νταρουσάφακα και διατηρεί στενές σχέσεις με την κυβέρνηση Ερντογάν.

Οι εργασίες ανακαίνισης στων δύο αθηναϊκών γηπέδων είναι βέβαια στο πλαίσιο προγράμματος της Ευρωλίγκας, βασικός υποστηρικτής της οποίας είναι ο όμιλος Dogus Group, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι ο δήμος Αθηναίων «έτρεξε» να «προσφερθεί» για συνεργασία, καθώς δεν πρόκειται για σημαντικά ποσά.

Ουσιαστικά δίνει βήμα και μέσο διαφήμισης σε ένα τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο, ο οποίος μάλιστα φέρεται να ενδιαφέρεται για τουριστικές μονάδες στα Δωδεκάνησα.

Σημειωτέον ότι τα δύο γήπεδα είναι στις γειτονιές του Παγκρατίου και των Σεπολίων – οι δε εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν για το βράδυ του Σαββάτου 2 Απριλίου.

Πηγή: protothema.gr

ellada

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: