Σε τέσσερα χρόνια επτά αναβολές εθνικών πρωταθλημάτων

Με αφορμή την αναβολή της 15ης αγωνιστικής της Super League λόγω της αποχής των διαιτητών έπειτα από το μαφιόζικο χτύπημα στον Θανάση Τζήλο, το SoccerPlus παρουσιάζει τις περιπτώσεις που διεκόπη η ποδοσφαιρική δραστηριότητα την τελευταία τετραετία.
-Σεπτέμβριος 2014: Ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, αποφάσισε την αναβολή για μία αγωνιστική όλων των εθνικών πρωταθλημάτων,

έπειτα από τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, έπειτα από συμπλοκές στις εξέδρες του γηπέδου του Ηροδότου.
-Μάρτιος 2015: Ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, αποφάσισε να αναβληθεί μία αγωνιστική της Super League κι άλλες δύο να γίνουν χωρίς θεατές, έπειτα από τη μη τέλεση του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός λόγω ρίψης φωτοβολίδας στον επιθετικό των «ερυθρολεύκων», Αλφρεντ Φινμπίγκασον, αλλά και των συγκρούσεων οπαδών του «τριφυλλιού» με τις αστυνομικές δυνάμεις.
-Μάιος 2016: Ο Σταύρος Κοντονής προχώρησε στην αναβολή του τελικού Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός για λόγους ασφαλείας, όμως στην πραγματικότητα πήρε αυτή την απόφαση επειδή η ΕΠΟ όρισε ως διαιτητή τον Τάσο Σιδηρόπουλο χωρίς τους διεθνείς βοηθούς του. Η αναβολή προκάλεσε την παρέμβαση της FIFA και οδήγησε σ’ έναν μεγάλο κύκλο διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ οι αλλαγές ημερομηνιών στα play-offs προκάλεσε την πρώτη ρήξη στις σχέσεις της Super League με τη NOVA.
-Αύγουστος 2016: Ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την αναβολή για δύο εβδομάδες της έναρξης του πρωταθλήματος, με αφορμή την παρέμβαση της ΕΠΟ στη σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας και τις ανακοινώσεις διαμαρτυρίας των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τον νέο πίνακα διαιτητών. Η ανακοίνωση έκανε λόγο «για την αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της ΕΠΟ, της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων, καθώς και της διάχυτης πεποίθησης του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια».
-Νοέμβριος 2016: Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που διόρισε η FIFA στην ΕΠΟ προχώρησε στη διακοπή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων για μία αγωνιστική, έπειτα από τον εμπρησμό της οικίας του Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική, που λίγες μέρες νωρίτερα είχε αναλάβει πρόεδρος στην ΚΕΔ.
-Μάρτιος 2018: Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, προχώρησε σε επ’ αόριστον διακοπή της Super League και του Κυπέλλου λόγω της οριστικής διακοπής του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έπειτα από την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο κουβαλώντας πάνω του όπλο μετά την ακύρωση του γκολ του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον Βαρέλα και του τεταμένου κλίματος το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μετά και τη μη τέλεση του ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ λόγω της μεταφοράς του τότε προπονητή των Πειραιωτών, Οσκαρ Γκαρσία, στο νοσοκομείο έπειτα από ρίψη ρολού ταμιακής μηχανής.
-Δεκέμβριος 2018: Η Super League ανακοίνωση την αναβολή της 15ης αγωνιστικής λόγω της αποχής των διαιτητών έπειτα από το μαφιόζικο χτύπημα στον Θανάση Τζήλο έξω από το σπίτι του στη Λάρισα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις επτά αναβολές που έχουν ανακοινωθεί οι πέντε έχουν προκύψει από τον εκάστοτε Υφυπουργό Αθλητισμού (τρεις ο Κοντονής, από μία Ανδριανός και Βασιλειάδης), ενώ μόλις δύο έχουν προκύψει από όργανα του ποδοσφαίρου (ΠΔΕ/ΕΠΟ, διαιτητές).

Πηγή: athlitikotetradio.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: