Σε σχέση με ένα απόμακρο σύντροφο: Γιατί δεν είναι διαχυτικός μαζί μου;

Η 23χρονη Γρηγορία ρωτά

Έχω σχέση εδώ και 2 χρόνια με κάποιον. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι πολύ διαχυτικός μαζί μου. Κάποτε δεν με ενοχλούσε, αλλά τώρα με ενοχλεί.

Το έχω συζητήσει μαζί του και υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να αφεθεί ελεύθερος. Κι εγώ αναρωτιέμαι μήπως δεν με θέλει και δεν του βγαίνει ή πρέπει να το πάρω απόφαση ότι έτσι είναι και δεν αλλάζει.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η απάντηση στο ερώτημα σας βρίσκεται ήδη μέσα στην ερώτηση σας. Ο σύντροφος σας ήταν από την αρχή έτσι. Από την αρχή της σχέσης σας όμως περάσαν δύο χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια λογικά θα έχετε δει με ποιους άλλους τρόπους εκφράζει το πώς νιώθει για εσάς.

Μήπως έχει αλλάξει κάτι από την πλευρά σας;

Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί έχει αρχίσει να σας ενοχλεί τώρα. Έχει αλλάξει κάτι από την πλευρά σας; Μπορεί να θέλετε περισσότερο συναίσθημα από τον σύντροφο σας ή να πέρασε αρκετός καιρός να έχετε αποφασίσει πως θέλετε κάτι παραπάνω.

Ο κάθε άνθρωπος αγαπάει με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Όμως καμιά φορά οι διαφορές αυτές μπορεί να μας κάνουν να νιώθουμε εντελώς μόνοι μέσα σε μία σχέση. Και αυτό είναι και άδικο αλλά και ψυχοφθόρο σε βάθος χρόνου.

Θα πρέπει να κάνετε έναν ειλικρινή εσωτερικό διάλογο για να δείτε αν αυτό που έχετε είναι αρκετό, αν μπορείτε και αν θέλετε να συνεχίσετε.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: 

Σχέσεις: Έχεις αναρωτηθεί αν ο σύντροφός σου σε καλύπτει;

Επιλογή συντρόφου: Μήπως είσαι ερωτευμένη με τους… γονείς σου;

Ο σύντροφός μου με απάτησε αλλά πού θα βρω κάποιον να με αγαπάει τόσο;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: