Σε σκληρό lockdown η Λέσβος – Η Αττική παραμένει στο επίκεντρο της ανησυχίας

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από σήμερα και στη Λέσβο λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, καθώς στο νησί μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 23 νέα κρούσματα.

Από σήμερα το πρωί στις 06:00 και μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 στις 06:00 προβλέπεται:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης προβλέπεται:

  • H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Βορείου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Βορείου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Περιφερειακής Ενότητας.
    Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 μέχρι Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00

Φόβος για «έκρηξη» κρουσμάτων στην Αττική

Μια «έκρηξη» κρουσμάτων στην Αττική είναι εκείνο που τρέμουν οι ειδικοί, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Mega. Εδώ και δέκα ημέρες εξετάζουν την επιδημιολογική εικόνα κάθε ενότητας του λεκανοπεδίου. Το κέντρο της Αθήνας είναι η περιοχή που καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα.

Το πρόβλημα στο κέντρο των Αθηνών άρχισε να διαφαίνεται στις 5 Ιανουαρίου με 75 κρούσματα.

Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 866 νέα κρούσματα στην επικράτεια, 27 θάνατοι, ενώ 337 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η Αττική παραμένει επίκεντρο της ανησυχίας για τους ειδικούς, καθώς καταγράφηκαν 364 ενεργά κρούσματα: τα 106 στον Κεντρικό Τομέα Αθήνας, 38 στην Ανατολική Αττική, 52 στον Βόρειο Τομέα, 49 στη Δυτική Αττική, 36 στον Δυτικό Τομέα, 34 στον Νότιο Τομέα, 49 στον Πειραιά και 1 στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Την Τρίτη αριθμός των κρουσμάτων ήταν στα 180, ωστόσο η διενέργεια πολύ περισσότερων τεστ (41.000 έναντι 16.000) αποκάλυψε τις νέες μολύνσεις.

Άλλα 99 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ 14 περιφέρειες εντόπισαν επίσης διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Οι λοιμωξιολόγοι θα θέσουν τα δεδομένα επί τάπητος στη νέα τους σύσκεψη την ερχόμενη Παρασκευή, όπου θα αποτιμηθεί η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών και θα τεθεί το ζήτημα του ανοίγματος των γυμνασίων και λυκείων, όπως και της λειτουργίας υπό όρους τμήματος της αγοράς.

ellada

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: