Σε ΜΚΟ «ρίχνει» την ευθύνη για τα επεισόδια της Κυριακής η ΠΓΔΜ

Υπόνοιες για τον ρόλο ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στα επεισόδια της Κυριακής μεταξύ προσφύγων και δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ άφησε το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

«Διάφορες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες υποκινήθηκαν, παραπλανήθηκαν και οργανώθηκαν από ακτιβιστές ΜΚΟ για να διασχίσουν τα σύνορα με τη χρήση βίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι «οι χθεσινές (Κυριακή, 10 Απριλίου) οργανωμένες, μαζικές και συντονισμένες απόπειρες παράνομης διέλευσης των συνόρων, περιλαμβανομένης της εμπλοκής ακτιβιστών από ΜΚΟ, παραπέμπουν από πολλές απόψεις σε παρόμοιο περιστατικό μαζικής παράνομης διέλευσης των συνόρων από 2.500 μετανάστες που συνέβη στις 14 Μαρτίου 2016».

Τα Σκόπια αναφέρουν ακόμη ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, κατά τα επεισόδια με πρόσφυγες και μετανάστες, χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κανένα άλλο μέσο, ενώ σημειώνουν ότι τραυματίστηκαν 23 αστυνομικοί και στρατιώτες της χώρας.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ αναφέρει ακόμη ότι οι αρχές της χώρας «ζήτησαν την εμπλοκή των ελληνικών αστυνομικών αρχών όσο οι βίαιες επιθέσεις από την ελληνική πλευρά διαρκούσαν και ότι υπήρξαν επανειλημμένες εκκλήσεις (σ.σ. προς τις ελληνικές αρχές) για συνεργασία, ανταλλαγή πληροφοριών και αποτρεπτική δράση».

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: