Σε κρίσιμη κατάσταση ο Παπαστάμκος

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ΠαπαστάμκοςΣε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται από το απόγευμα της Τετάρτης στο Πανεπιστημιακό του Στρασβούργου ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Παπαστάμκος, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομελείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καταψήφισε τον νέο κοινοτικό προϋπολογισμό.

Ο 58χρονος που προήδρευε του Σώματος, περίπου στις 14.30 (τοπική ώρα) ζήτησε να διακοπεί για λίγη ώρα η συνεδρίαση καθώς αισθανόταν δυσφορία.

Η πρόταση του όμως δεν έγινε αποδεκτή από την Ολομέλεια, που προφανώς δεν είχε αντιληφθεί το προσωπικό πρόβλημα του έλληνα ευρωβουλευτή, με αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος να ζητήσει μια τρίλεπτη διακοπή για προσωπικούς λόγους. Κατά την αποχώρησή του από το προεδρείο κατέρρευσε, προκαλώντας σοκ στην Ευρωβουλή.

Παρότι τρεις γιατροί από τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές που έσπευσαν να τον βοηθήσουν αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης, οι περισσότεροι στην αίθουσα αρχικώς θεωρούσαν ότι επρόκειτο για λιποθυμικό επεισόδιο λόγω και της έντασης που επικρατούσε κατά τις ψηφοφορίες.

Τα αμέσως επόμενα λεπτά σήμανε συναγερμός στην Ευρωβουλή, καθώς η ομάδα των γιατρών που κινητοποιήθηκε για τις πρώτες βοήθειες διαπίστωσε ότι ο κ. Παπαστάμκος είχε εγκεφαλική αιμορραγία.

«Δεν μπορώ ακόμη να σας ανακοινώσω την οριστική διάγνωση, όμως η κατάστασή του είναι σοβαρή», δήλωσε στους ευρωβουλευτές ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μόλις ξεκίνησε και πάλι η συνεδρίαση, μιάμιση ώρα μετά τη λιποθυμία του ελληνα καθηγητή.

Ο έλληνας ευρωβουλευτής παρέμεινε στον χώρο του Ευρωκοινοβουλίου περισσότερο από μία ώρα, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Hautepierre έφθασε με καθυστέρηση 45 λεπτών, κάτι που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών ευρωβουλευτών. Συνεχή για την κατάστασή του είχε στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αντώνης .

Ο 58χρονος καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς εξελέγη το περασμένο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη δεύτερη θητεία του στην Ευρωβουλή, που άρχισε το 2004.

Νωρίτερα είχε καταγράψει δύο βουλευτικές θητείες με τη (εξελέγη στην Ημαθία τις περιόδους 1989 και 1996), ενώ στην τς Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (1990 – 1993) διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και υφυπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: