Σε κινητοποίηση σήμερα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός


Κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού λόγω έλλειψης χώρου και συνεπώς συνωστισμού στα περιστατικά που προσέρχονται στα ΤΕΠ και εξωτερικά ιατρεία επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, καταγγέλλοντας επίσης σημαντικές ελλείψεις αναλώσιμων υλικών και αντιδραστήρων, «που χορηγούνται με το σταγονόμετρο» και προχωρώντας σήμερα σε διαμαρτυρία στις 11:00 στο προαύλιο του νοσοκομείου.

«Οι κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες είναι 40%-50%. Εξαιτίας αυτού το προσωπικό βρίσκεται πάνω από το όριο της εργασιακής εξουθένωσης» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία στηρίζει την κινητοποίηση.

«Το Νοσοκομείο λόγω ελλείψεων προσωπικού, μετακινήσεων εργαζομένων σε άλλα Νοσοκομεία πρώτης γραμμής για να καλύψουν κενά λόγω κορονοϊού, αδυνατεί να επανέλθει στην κανονικότητα στη λειτουργία των χειρουργείων και των άλλων τμημάτων του. Η ΠΟΕΔΗΝ καλύπτει και στηρίζει την κινητοποίηση και συγκέντρωση του Σωματείου και των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός στο προαύλιο του Νοσοκομείου την Πέμπτη 28/05/2020 και ώρα 11πμ. για την ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, για χρηματοδότηση, στελέχωση του Νοσοκομείου, τη μονιμοποίηση των εκτάκτων, την αύξηση και την ένταξη στα ΒΑΕ» τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: