Σε κάθειρξη 25 ετών καταδικάστηκε ο παιδόφιλος που συνελήφθη στον Κορυδαλλό

Το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει σε 25 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 120.000 ευρώ τον 42χρονο παιδόφιλο Φίλιππο Λεβέντο, ο οποίος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, τον Μάρτιο του 2015 στον Κορυδαλλό, ενώ έβαζε ένα 13χρονο αγόρι σε ειδικά διαμορφωμένο βαν.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κατηγορουμένου να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και μείωσε μόλις κατά ένα έτος την ποινή της 26χρονης κάθειρξης που του είχε επιβληθεί σε πρωτόδικα για απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου αγοριού, αλλά και τους βιασμούς μίας 14χρονης στο Περιστέρι και ενός 15χρονου στη Ναύπακτο.

«Ο κατηγορούμενος πρέπει να κηρυχθεί ένοχος, όπως είναι δεν τον χρειάζεται η κοινωνία μόνο κακό κάνει ελπίζω αργότερα να συνετιστεί, και αν όχι να προσφέρει κάτι καλό, να προσέχει τουλάχιστον να μη δημιουργήσει αλλά προβλήματα», σημείωσε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας, ενώ ο ίδιος ο κατηγορούμενος ποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν είχε πρόθεση να αποπλανήσει το 13χρονο αγόρι και ότι τόσο η 14χρονη όσο και ο 15χρονος συνευρέθησαν eρωτικά μαζί του με τη θέλησή τους.

«Όλα έγιναν με τη συναίνεση τους. Ζητάω συγνώμη από τους γονείς μου και από τους γονείς των παιδιών. Έχω φέρει μια αναστάτωση αλλά με κατηγορούν για πράγματα που δεν έκανα. Ζητάω συγγνώμη που έκανα σeξ με άτομα κάτω των 18 ετών αλλά δεν βίασα κανέναν. Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος», είπε ο 42χρονος.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: