Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά – Οι ζημιές από τη νεροποντή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά   Οι ζημιές από τη νεροποντή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Κεφαλονιά για τους επόμενους τρεις μήνες και σήμερα οι κάτοικοι του νησιού του Ιουνίου μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η σφοδρή νεροποντή.

Η βροχή δεν σταμάτησε όλο το βράδυ, όμως δεν είχε τη χθεσινή ένταση, η οποία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, σε σπίτια και καταστήματα.

«Το αίτημα να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έστειλε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων χθες το βράδυ» δήλωσε η βουλευτής Κεφαλονιάς κ. Θεοπεφτάτου και επισήμανε ότι «σε εκκρεμότητα πλέον είναι οι αποζημιώσεις στους πληγέντες. Από το πρωί σήμερα έχουν αρχίσει οι αιτήσεις αποζημιώσεις. Οι επαγγελματίες του νησιού, που οι επιχειρήσεις τους επλήγησαν από την κακοκαιρία κάνουν τις αιτήσεις σου στην Περιφέρεια, ενώ σε όσους έχουν πληγεί οι κατοικίες τους κάνουν αιτήσεις στο Δήμο Κεφαλονιάς».

Η κ. Θεοπεφτάτου συμπλήρωσε ότι «από την πρώτη στιγμή, όλοι οι μηχανισμοί της πολιτείας διαχειρίστηκαν άψογα τα προβλήματα από την κακοκαιρία και γι” αυτό δεν υπήρξαν τραυματισμοί».

Παράλληλα, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο μίλησε για την κατάσταση της Κεφαλονιάς και ο αντιδήμαρχος του νησιού Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος επεσήμανε ότι «υπάρχουν προβλήματα σε επιχειρήσεις και σε σπίτια αλλά κύριο μέλημα των αρχών ήταν να μην κινδυνεύσει κανένας πολίτης».

«Όλοι οι δρόμοι του νησιού έχουν ανοίξει για τα οχήματα και κανένα μέρος της Κεφαλονιάς δεν έχει πρόβλημα. Καταγραφούμε τα αιτήματα των πολιτών για αποζημιώσεις», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς.

Νωρίτερα το πρωί, περιγράφοντας την κατάσταση στον Σκάι, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης σημείωσε ότι από σήμερα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών. Όπως τόνισε, η Πρόνοια έχει αναλάβει το οικιστικό κομμάτι και η Αντιπεριφέρεια το κομμάτι των καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Παρίση, τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάζονται στους δρόμους, που καλύφθηκαν «από 50 πόντους νερού», κάποιοι είναι απροσπέλαστοι λόγω κατολισθήσεων και πτώσης τοίχων.

Άρχισε να βρέχει από τις 12:30 και ειδικά από τις 14:00 ώς τις 18:00 έριξε συνολικά 380 τόνους νερού ανά στρέμμα» είπε ο κ. Παρίσης.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: