Σε καραντίνα για 14 μέρες ο δήμος Ερμιονίδας – Συναγερμός μετά τα 150 κρούσματα στη δομή προσφύγων στο Κρανίδι

Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα 150 κρούσματα που ανιχνεύτηκαν σε δομή προσφύγων στο Κρανίδι, με τις Αρχές να προχωρούν σε σαρωτικούς ελέγχους και ιχνηλάτηση όλων των επαφών που είχαν τα κρούσματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη χθες Τρίτη του Πάσχα στην περιοχή μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και τον γενικό γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μάνο Λογοθέτη.

Σε καραντίνα για 14 μέρες ο δήμος Ερμιονίδας – Απαγόρευση κυκλοφορίας

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας των πολιτών και αποφυγής της διασποράς του ιού, στεγανοποιείται η δομή μεταναστών, ενώ θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί για 14 ημέρες.

«Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας, μας δημιούργησαν την ανάγκη ενός συναγερμού. Είχαμε 150 (148 φιλοξενούμενους, έναν εργαζόμενο και ένα στέλεχος της δομής) θετικά κρούσματα κορονοϊού σε σύνολο 497 δειγμάτων. Και οι 150 είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Από τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε θέσει σε καραντίνα τη δομή, ώστε να μην έχουμε διασπορά στην κοινότητα» είπε ο κ. Χαρδαλιάς τονίζοντας ότι «όλα είναι υπό έλεγχο».

Ακόμα, για τις επόμενες 14 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και των παζαριών ενώ έγινε γνωστό ότι ενισχύεται το κέντρο υγείας του Κρανιδίου με έξι γιατρούς και τέσσερις νοσηλευτές.

Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε εντολή για σαρωτικές ιχνηλατήσεις. Το βράδυ της Τρίτης βρέθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου πάνω από 100 πολίτες, προκειμένου να ελεγχθούν για κορονοϊό.

Πρόκειται για εργαζομένους σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικούς και άλλους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή, είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Σε καραντίνα και δύο χωριά στην Ξάνθη

Σε αυστηρή καραντίνα για 14 μέρες, από χθες 21 Απριλίου στις 20:00 έως τις 4 Μαΐου στις 20:00, καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας, τέθηκαν οι οικισμοί Ζουμπούλι και Αρναούτι στης κοινότητας Μύκης Ξάνθης, με εντολή της Πολιτικής Προστασίας, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι θα παραμένουν στα σπίτια τους και απαγορεύεται να μετακινηθούν εκτός των δύο οικισμών, ενώ το μέτρο της απαγόρευσης θα επιβληθεί από την Αστυνομία.

Παράλληλα λαμβάνεται μέριμνα από τον δήμο Μύκης και την Περιφέρεια για την προμήθεια όλων των απαραίτητων αγαθών και την εξυπηρέτηση όσων πολιτών χρήζουν βοηθείας, καθώς και για τις απαραίτητες εργασίες των κτηνοτρόφων και αγροτών, ενώ σε επιφυλακή θα είναι και η Πυροσβεστική για την παροχή οποιασδήποτε συνδρομής.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: