Σε καραντίνα για 14 ημέρες το ΚΥΤ στη Μόρια μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από τη δομή

Με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ τίθεται άμεσα σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου για συνολικά 14 ημέρες, μετά το εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού στη δομή.

Έτσι, μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου θα απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή, ενώ η Αστυνομία θα έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο, για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο. Στον χώρο του καταυλισμού θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο προσωπικού ασφαλείας μετά από θερμομέτρηση.

Να αναφέρουμε ότι στον καταυλισμό της Μόριας διαμένουν σήμερα περίπου 12.800 αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες. Ένας 40χρονος Σομαλός διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και παραμένει απομονωμένος. Ο 40χρονος είχε φύγει από τη δομή φιλοξενίας για την Αθήνα στις 17 Ιουλίου και επέστρεψε στην Μόρια, παρά το γεγονός ότι του είχε επιδοθεί απόφαση εξόδου.

Κατά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου «το ΚΥΤ Μόριας παραμένει ανοικτή δομή και το περιστατικό αυτό ενισχύει την ανάγκη να υλοποιηθούν οι εργασίες δημιουργίας κλειστής ελεγχόμενης δομής».

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: