Σε ετοιμότητα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για εργασία από απόσταση λόγω κορονοϊού

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπίσει, εφόσον κριθεί αναγκαίο, την περίπτωση εργασίας από απόσταση ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. (ΕΔΥΤΕ) μια υπηρεσία τηλεδιασκέψεων, το e-presence, την εποπτεία της οποίας έχει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Nα αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εν λόγω υπηρεσία χρησιμοποιείται από τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και άμεσα θα είναι διαθέσιμη και για κάποια υπουργεία, για την Προεδρία της κυβέρνησης, ενώ αναμένεται να διατεθεί και σε δημόσιους φορείς και πρόκειται να είναι σε πλήρη παραγωγική λειτουργία ώστε να μπορούν να την χρησιμοποιούν και δημόσιοι υπάλληλοι για τις τηλεδιασκέψεις τους και την μεταξύ τους επικοινωνία.

Tο e-presence θεωρείται απόλυτα ασφαλές καθώς διαθέτει κρυπτογράφηση, η οποία μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι διακινούμενες πληροφορίες είναι εμπιστευτικές.

Να αναφέρουμε ότι προετοιμάζονται αρκετές δραστηριότητες και λύσεις, ώστε ο δημόσιος τομέας να λειτουργεί πλήρως χωρίς κανένα πρόβλημα και να έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τη δυνατότητα να κάνουν την εργασία τους από απόσταση, ακόμη κι όταν χρειάζεται να εξυπηρετήσουν πολίτες, ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται και συγκεκριμένο σχέδιο για την ηλεκτρονική υπογραφή, κάτι που θα βοηθήσει μεταξύ άλλων κυρίως τους προϊστάμενους τμημάτων σε υπηρεσίες.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: