Σε Ελλάδα και Ιταλία συνελήφθησαν δύο εμπλεκόμενοι σε απάτη «πυραμίδα» – Τους αναζητούσε η Interpol

Στην Ελλάδα και στην Ιταλία έγιναν οι συλλήψεις δύο ατόμων, ενός Γερμανού και ενός Πολωνού, 61 και 49 ετών αντίστοιχα, που κατηγορούνται για υπόθεση απάτης μεγάλης κλίμακας τύπου «πυραμίδα» (Ponzi scheme).

Εις βάρος των κατηγορημένων για υπόθεση απάτης διεθνικού χαρακτήρα εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της Interpol.

Η σύλληψη του Γερμανού στην Ελλάδα έγινε από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όταν προσπάθησε να εξέλθει αεροπορικώς με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, από την απάτη υπήρξαν πάνω από 2.000 θύματα σε Ευρώπη και Ασία, με παράνομα κέρδη 28 εκατομμύρια ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση, προκειμένου εξετασθεί η υπόθεση έκδοσής του.

Σημειώνεται ότι, ο εκτελεστικός Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων της INTERPOL ευχαρίστησε όλες τις Διωκτικές Αρχές και τα Εθνικά Κεντρικά Γραφεία INTERPOL των εμπλεκομένων χωρών μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας (Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας) για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν στην συγκεκριμένη, μείζονος σημασίας για τον Οργανισμό, υπόθεση οικονομικού εγκλήματος.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: