Σε έκτακτο Eurogroup η απόφαση για τις συντάξεις

Σε έκτακτο Eurogroup θα παρθεί η απόφαση για την εφαρμογή ή μη των περικοπών στις συντάξεις, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωζώνης, τον οποίο επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε πως αυτό που έχει σημασία σε ό,τι αφορά τον ελληνικό προϋπολογισμό είναι να επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ και άφησε να εννοηθεί ότι το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων βρίσκεται υπό συζήτηση σε συνδυασμό με το πακέτο θετικών μέτρων που έχει παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση. Πρόσθεσε, δε, ότι σημαντικό είναι τα όποια μέτρα να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη.

Ερωτηθείς για το αν η Επιτροπή έχει εντοπίσει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους, στο προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού, ο ίδιος παράγοντας της ευρωζώνης ανέφερε ότι η Επιτροπή εξετάζει τις δημοσιονομικές επιπτώσεις διαφόρων σεναρίων εφαρμογής μέτρων.

Σχετικά με το πότε θα ληφθεί η τελική απόφαση για την έγκριση του ελληνικού προϋπολογισμού, ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι, εξ όσων γνωρίζει, η Βουλή των Ελλήνων θα πρέπει να τον εγκρίνει ως τα τέλη Νοεμβρίου. Επομένως, είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί εν ευθέτω χρόνω και ενδεχομένως στο έκτακτο Eurogroup που θα γίνει το Νοέμβριο, με βασικό θέμα την εμβάθυνση της ΟΝΕ.

Πηγή: Σε έκτακτο Eurogroup η απόφαση για την εφαρμογή ή μη των περικοπών στις συντάξεις | iefimerida.gr

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: