Σε έξαρση γρίπη στην Ελλάδα- 70 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης εισήλθε η χώρα μας σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, με επικρατών υπότυπο να φαίνεται ότι είναι ο ιός Α (Η3Ν2)

εν αντιθέσει με πέρυσι που ήταν ο Α (Η1Ν1) Ενδεικτικό είναι πως καταγράφεται διπλασιασμός σε δύο επιδημιολογικές παραμέτρους: στον αριθμό όσων επισκέπτονται τα νοσοκομεία με συμπτώματα γρίπης και στο ποσοστό των «ύποπτων» δειγμάτων για γρίπη τα οποία βγαίνουν θετικά έπειτα από την εργαστηριακή ανάλυση.

Στα δημόσια νοσοκομεία εισάγονται καθημερινά δεκάδες ασθενείς με κρούσματα γρίπης, ενώ, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 70 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στους θαλάμους αναμένοντας θέση σε μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, οι πνευμονολογικές και παθολογικές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων γέμισαν με ασθενείς που πάσχουν από λοιμώξεις του αναπνευστικού, ενώ οι διάδρομοι των κλινικών είναι γεμάτοι με ασθενείς σε ράντζα και επειδή τα ράντζα δεν επαρκούν, οι ασθενείς νοσηλεύονται στη διασπορά σε άλλες κλινικές. «Η χώρα μας για άλλη μια χρονιά δεν είναι Υγειονομικά οχυρωμένη στη γρίπη, όπως ψευδώς ισχυρίζονται οι Υπουργοί Υγείας.

Συνεχίζουν να λένε θλιβερά ψέματα, μεταφέροντας μια εικονική πραγματικότητα για τη κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Τα Νοσοκομεία είναι υπό διάλυση, χωρίς να διαθέτουν υγειονομικό υλικό, αναλώσιμο υλικό, φάρμακα, οξυγόνο» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου. «Δυστυχώς όπως και πέρυσι χάνονται ασθενείς από τη γρίπη εξαιτίας της έλλειψης κλινών ΜΕΘ. 150 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού», προσθέτει η ΠΕΟΔΗΝ.
dikaiologitika.gr

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: