Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη η χώρα

Σε νέα 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αιχμή τη ψήφιση του προϋπολογισμού και το θέμα του ασφαλιστικού. Κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα και από το ΠΑΜΕ. Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους της Θεσσαλονίκης, να διαδηλώσουν και να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ.

 «Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε να μπει ένα τέλος στην ίδια, αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική που συνεχίζεται με την ψήφιση του προϋπολογισμού, που φέρνει νέα φοροεπιδρομή, δραματικές περικοπές, ισοπέδωση του ασφαλιστικού και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

»Μετά από πέντε χρόνια μνημονίων και σφοδρής λιτότητας, το τρίτο μνημόνιο ήρθε να εξαντλήσει τα όρια των αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων. Η εμμονή στη «φιλοσοφία» της λιτότητας και της εξαθλίωσης συνεχίζεται, την ώρα που επιχειρείται και προωθείται το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Σ” όλα αυτά εμείς απαντάμε με αγώνες και τους φωνάζουμε: «Φτάνει πια! Μέχρι εδώ! Δεν πάει άλλο! Δεν αντέχουμε άλλο!» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ τονίζεται: «Με το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικό που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε ατομικό-κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων. Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ένας ακόμα αντιλαϊκός προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα και, παράλληλα, τη μείωση των δαπανών για παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια και αυτοδιοίκηση». Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

 «Καμιά συναίνεση στη σφαγή. Ξεσηκωμός τώρα για: Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, να μην περάσουν οι νέες θηλιές στη ζωή της εργατικής οικογένειας, να πούμε όχι στον νέο κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους.», αναφέρει μεταξύ άλλων στο δικό του κάλεσμα το Π.Α.ΜΕ.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σε ότι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη, ενώ με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ). Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Επίσης, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Σε ότι αφορά την αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη, από τον ΟΑΣΘ δεν υπήρχε κάποια σχετική ανακοίνωση μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 3 Δεκεμβρίου θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

 «Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας και η επιχειρούμενη με κάθε τρόπο και μέσο προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου μας, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα» τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ θα συμμετάσχει και την Πέμπτη στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.

Στην απεργία της αποφάσισαν να συμμετέχουν οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, σύμφωνα με την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομποσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Την Τετάρτη απεργούν οι δημοσιογράφοι

Στο μεταξύ, μια μέρα πριν τη γενική απεργία, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου θα απεργήσουν οι δημοσιογράφοι. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης τους καλεί να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) από τις 6 π.μ. έως την ίδια ώρα της Πέμπτης 3/12/2015.

Με την κινητοποίηση αυτή ο δημοσιογραφικός κόσμος συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 3/12, αντιδρώντας στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας απεργούν και, σύμφωνα με το πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ, διεκδικούν:

Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

Τη διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κλειστά σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

typosthes.gr-Oikonomia

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: