Σε 53.717 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα

Σε 53.717 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τη σημερινή καταμέτρηση που εξέδωσε το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 60 και το σύνολο των προσφύγων που παραμένουν στα νησιά σε 7.773.

Στην Αττική διαμένουν 14.393 άτομα, στην κεντρική Ελλάδα 1.920 και στη νότια Ελλάδα 338. Η βόρεια Ελλάδα φιλοξενεί 29.293 πρόσφυγες, από τους οποίους οι 10.172 βρίσκονται στο camp της Ειδομένης και οι 1.137 στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου.

Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο για το προσφυγικό

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη ήταν από τις 10 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την Μ.Πέμπτη το πρωί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας (η εφαρμογή της, οι νομικές πτυχές της και ο δημοκρατικός έλεγχός της) θα βρεθεί στο επίκεντρο συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ευρωβουλευτές έχουν εκφράσει ανησυχία για τη συμμόρφωση της συμφωνίας με τους κανόνες διεθνούς δικαίου, καθώς και τις δυσκολίες εφαρμογής της.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: