Σε 34.228 ανέρχονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ΟΑΕΔ – Coursera – Μέχρι την Τρίτη η επιλογή μαθημάτων

Περισσότερες από 34.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβλήθηκαν για τη δωρεάν πρόσβαση ανέργων σε διαδικτυακά μαθήματα διαφορετικών ειδικοτήτων και θεματικών ενοτήτων στο πλαίσιο της συνεργασίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) με το Coursera. Έως σήμερα, έχουν εγγραφεί 16.200 ωφελούμενοι, που έχουν επιλέξει 82.500 μαθήματα και έχουν παρακολουθήσει περισσότερες από 52.000 διδακτικές ώρες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία επιλογής των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και η παρακολούθηση των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021.

Η εταιρεία Coursera, μέσω της παγκοσμίως αναγνωρισμένης διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, που διαθέτει, παρέχει σειρά μαθημάτων σε πλήθος ειδικοτήτων σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως τα Carnegie Mellon, Columbia University, Duke University, École Polytechnique, Johns Hopkins University, Imperial College, New York University, Princeton University, Stanford University, University of Chicago, University of Leeds και Yale University.

O ΟΑΕΔ παρέχει στους ωφελούμενους δωρεάν πρόσβαση σε 77 σειρές μαθημάτων υποτιτλισμένων στα ελληνικά, καθώς και σε ακόμη 3.800 αγγλόγλωσσες σειρές μαθημάτων, με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την απόκτηση νέων γνώσεων, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Coursera.

Μετά την υποβολή των αιτήσεων, αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στους ωφελούμενους με αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την εγγραφή και την πρόσβασή τους στην πλατφόρμα Coursera.

Όσοι ωφελούμενοι ολοκληρώσουν επιτυχώς κάθε μάθημα, θα λάβουν δωρεάν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Coursera.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: