Σαρωτική η αντιμεταναστευτική «σκούπα» στην πολιτεία του Μισισιπή

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρδ δήλωσε χθες Πέμπτη ότι 107 Μεξικανοί συγκαταλέγονται στους ανθρώπους που τέθηκαν υπό κράτηση στη νότια Πολιτεία του Μισισιπή, όπου η υπηρεσία μετανάστευσης των ΗΠΑ διεξήγαγε ευρείας κλίμακας επιχείρηση για τη σύλληψη ανθρώπων που βρίσκονται στη χώρα χωρίς άδεια.

Στελέχη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης και τελωνείων (Immigration and Customs Enforcement, ICE) συνέλαβαν σχεδόν 700 ανθρώπους σε επτά μονάδες επεξεργασίας και συσκευασίας αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στον Μισισιπή Πολιτεία προχθές Τετάρτη. Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για πιθανόν τη μεγαλύτερη επιχείρηση επιβολής του νόμου για τη μετανάστευση που έχει διεξαχθεί ποτέ σε χώρους εργασίας σε μία μόνο Πολιτεία.

Επίσης χθες Πέμπτη, το ΥΠΕΞ της Ονδούρας ανέφερε ότι έχει επιβεβαιώσει ως τώρα πως δύο πολίτες της χώρας αυτής της κεντρικής Αμερικής είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει μετατρέψει την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης σε μια από τις κυριότερες προτεραιότητες της κυβέρνησής του. Οι υπηρεσίες μετανάστευσης έχουν βάλει στο στόχαστρο ιδίως παράτυπους μετανάστες από χώρες της κεντρικής Αμερικής και από το Μεξικό.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: