Σαραγλάκια – σιροπιαστά με σοκολάτα !!!



Σιροπιαστές φωλιές με σοκολάτα

Για τις φωλιές

    1 πακέτο φύλλο κρούστας

    250 γρ. βούτυρο αγελάδος

    1 χοντρή βελόνα πλεξίματος

Για το σιρόπι

    3 κούπες ζάχαρη

    1,5 κούπες νερό

     ½ λεμόνι

Για τη σοκολάτα

    200γρ. κρέμα γάλακτος

    150γρ. κουβερτούρα

    100γρ. σοκολάτα γάλακτος

    3 κουτ. σούπας πραλίνα φουντουκιού

    1 κουτ. σούπας βούτυρο



Για τις φωλιές

Λειώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε το φύλλο και με μια μακριά βελόνα πλεξίματος τυλίγουμε το φύλλο από την στενή του πλευρά και στο τέλος αφήνουμε ατύλιχτο φύλλο 3 εκατοστά. Σουρώνουμε και από τις δύο πλευρές και τραβάμε την βελόνα. Το κόβουμε στη μέση και σχηματίζουμε δυο φωλιές ενώνοντας τις άκρες. Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC στον αέρα για 25 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε τις φωλιές να κρυώσουν.



Για το σιρόπι

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το ρίχνουμε ζεστό στις φωλιές, που έχουν κρυώσει στο ταψί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα σοκολάτας

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την αφήνουμε στην εστία μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.

Στη συνέχεια σε ένα μπόλ έχουμε κόψει κομμάτια τις σοκολάτες και το βούτυρο. Προσθέτουμε τη μερέντα και την κρέμα γάλακτος ζεστή, ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια πηχτή κρέμα.

Μόλις κρυώσουν οι φωλιές βάζουμε στη μέση την κρέμα σοκολάτας.

Καλή επιτυχία!

(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: