Σαμαράς στους FT: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Σε άρθρο του στους Financial Times (FT), ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπονομεύει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα», καθώς και ότι, σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, «έχει εξαπολύσει μία πρωτοφανή επίθεση κατά των ανεξάρτητων θεσμών και του Κράτους Δικαίου».

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εγκαθιδρύσει στην Ελλάδα ένα «λατινοαμερικάνικου τύπου, ανελεύθερο αριστερό καθεστώς», ενώ κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι «μέσα στην απελπισία του επέλεξε ως έσχατη λύση την εξάλειψη των αντιπάλων του».

«Πρώην μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και θαυμαστής του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μετατρέψει μια υπόθεση που αφορά την εταιρεία Novartis από ένα παγκόσμιο σκάνδαλο υγείας σε μια ευκαιρία για πολιτική λασπολογία», συνεχίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

«Εγώ και ένας άλλος πρώην πρωθυπουργός, ο Παναγιώτης Πικραμμένος καθώς και οκτώ ακόμη εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες κατονομαζόμαστε στη δικογραφία του εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κατηγορούμενοι για διαφθορά στον τομέα της δημόσιας υγείας. Μας επέλεξαν με βάση ασαφείς και αβάσιμους ισχυρισμούς τριών «προστατευόμενων» μαρτύρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί έτσι ένα ανησυχητικό προηγούμενο: δύο πρώην πρωθυπουργοί διώκονται βάσει αθεμελίωτων ισχυρισμών από ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες. Στόχος του κ. Τσίπρα και των συναδέλφων του είναι να δυσφημίσουν τους αντιπάλους τους», υπογραμμίζει ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς.

Οπως τονίζει «προφανώς δεν νοιάζονται για το γεγονός ότι το τελικό θύμα των πράξεών τους θα είναι η ελληνική δημοκρατία».

politiki

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: