Σαμαράς πρός Τσίπρα: Είσαι ο εκπρόσωπος εκείνων που μας εφεραν την κρίση

πρός Τσίπρα: Είσαι ο εκείνων που μας εφεραν την κρίση

Σαμαράς πρός Τσίπρα: Είσαι ο εκπρόσωπος εκείνων που μας εφεραν την κρίση

Ο Α. Σαμαράς απαντώντας στα περι «αποστασίας» που επανέλαβε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τους ανεξάρτητους βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ της κυβερνητικής πρότασης για την προεδρία της Δημοκρατίας.

«Μας απαγόρευσε ο αλαζονικός κύριος την ελευθερία γνώμης. Όποιος δεν ψηφίσει προϋπολογισμό ή Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι πουλημένος . Τέτοια βάναυση προσβολή του κοινοβουλίου και των βουλευτών δεν έχει γίνει εδώ και 30 . Οι βουλευτές δεν πρόκειται να δεχθούν να τρομοκρατείτε η ελεύθερη γνώμη και η συνείδηση τους.

Εσείς που διαβάζετε τις δημοσκοπήσεις και έχετε καβαλήσει το καλάμι, δεν είδατε ότι οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές; Αλλά γράφετε τον λαό και την κοινωνία στα παλιά σας τα παπούτσια. Υμνήσατε ένα απεργό πείνας αλλά ξεχάσατε ότι έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκιση για τράπεζας με καλάσνικοφ»

Όσο αφορά τον προϋπολογισμό ο τον χαρακτήρισε ως αληθινό σταθμό για την χώρα.

«Μπορεί να συναντηθήκατε κλεφτά με τον Πάπα αλλά δεν έχετε το παπικό αλάθητο. Από λάθος σε λάθος πηγαίνετε κύριε Τσίπρα». Παράλληλα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κάνει συνεχώς λάθος προβλέψεις όπως και η τρόικα.

Ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι θα υπάρξει μια μικρή περίοδος παράτασης για τεχνικούς λόγους «Είμαστε κοντά σε συμφωνία με την τρόικα. Συμφωνήσαμε σε πρόσθετα μέτρα που αντέχει η οικονομία της χώρας και ορίζονται από την δανειακή , άλλα δεν τα δεχθήκαμε»

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο και μπαίνει στην γραμμή προληπτικής στήριξης επιτέθηκε στον Πρόεδρος του ΣΥΡιΖΑ κατηγορώντας τον ότι «υπονομεύει την χώρα» και πρόσθεσε ότι την βιωσιμότητα του χρέους την κρίνουν οι αγορές. «Εσείς είσαστε κ. Τσίπρα με την χώρα εμείς είμαστε με την Ελλάδα. Βγαίνουμε από το μνημόνιο και μπαίνουμε σε μια περίοδο μεταβατική ενός έτους. Δεν θα έχει καμία σχέση με την επιτήρηση που είχε την περίοδο του μνημονίου.»

Για την Συνταγματική αναθεώρηση ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσει διότι σε αντίθετη περίπτωση η επόμενη αναθεώρηση θα γίνει το 2021. «Εσείς είστε ο επαναστάτης; Που θα φέρετε την αλλαγή και λέτε όχι στην αναθεώρηση;»

Ο Αντώνης Σαμαράς κλείνοντας την ομιλία του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «Είστε ο εκπρόσωπος όλων εκείνων που μας έφεραν στην κρίση, είστε το τελευταίο αποκούμπι των βολεμένων, είστε ο υπονομευτής της χώρας. Είστε το ατύχημα που δεν θα συμβεί στην χώρα κ. Τσίπρα»

Παράλληλα έθεσε και το δίλημμα για την προεδρική εκλογή. «Έχετε ευτελίσει και το και εσείς όχι μόνο δεν ψηφίζετε αλλά απειλείτε για να εκβιάζετε για εκλογές και θέλετε να στιγματίζετε τους βουλευτές με μοναδικό στόχο να αποσταθεροποιήσετε την χώρα

Είτε θα βγάλουμε Πρόεδρο τώρα για να σταθεροποιήσουμε την πατρίδα είτε ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τον τόπο. Αν δεν καταφέρετε τώρα να ανατρέψτε την κυβέρνηση, η επόμενη χρονιά θα ήταν πολύ καλύτερη για την χώρα και χειρότερη για σας.»

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: