Σάλος στην Ουγγαρία με τα μοντέλα που παριστάνουν τις μετανάστριες (ΦΩΤΟ)

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή του φωτογράφου Norbert Baksa από την… Ουγγαρία να φωτογραφίσει μοντέλα που παριστάνουν μετανάστριες και μάλιστα μπροστά στον φράχτη, με την αστυνομία να καραδοκεί.

Το μοντέλο εικονίζεται φορώντας σπορ ρούχα και ψηλοτάκουνα να ποζάρει μπροστά στα συρματοπλέγματα. Σε κάποιες φωτογραφίες φοράει μαντίλι στο κεφάλι και σε άλλες απεικονίζεται να την τραβάει κάποιος αστυνομικός.

Η μετανάστρια-μοντέλο σε κάποια απο τις φωτογραφίες τραβαάει selfie στα συρματοπλέγματα με ένα κινητό σε θήκη Chanel!

O Norbert Baksa (φωτό παρακάτω) έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν υπερασπίστηκε το έργο του στο facebook.

«Συνήθως αρνούμαι να ασχοληθώ με πολιτικά ζητήματα αλλά η δεδομένη κατάσταση επιδρά στην καθημερινότητα σχεδόν ολόκληρης της Ουγγαρίας. Όσον αφορά τις αντιδράσεις ήλπιζα ότι οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη και θα καταλάβουν ότι οι πληροφορίες που λαμβάνουν καθημερινά είναι μεροληπτικές. Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι άνθρωποι μπορούν να λάβουν σαφή θέση (υπέρ ή κατά) ενώ έχουμε πλημμυρίσει με αντιφατικές πληροφορίες μέσω των ΜΜΕ, έτσι ώστε κανείς να μην έχει εκτεταμένη γνώση για την κατάσταση στο σύνολό της. Αυτό ακριβώς είναι αυτό που θέλουμε να απεικονίσουμε: βλέπεις μια γυναίκα που υποφέρει, η οποία είναι όμορφη και παρά την κατάστασή της, έχει μερικά κομμάτια υψηλής ποιότητας όπως ρούχα και ένα smartphone», δήλωσε, παίρνοντας θέση για το μεταναστευτικό.

Η Ουγγαρία ήταν από τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν καλοδέχτηκαν τους πρόσφυγες και μετανάστες και δέχτηκε σκληρή κριτική όταν έφτιαξε ένα φράχτη στα σύνορά της με την Κροατία.

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

seleo.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: