Σάλος μετά την κακοποίηση αλόγου στη Βρετανία

Σε βίντεο φαίνεται γυναίκα-κυνηγός να χτυπά βίαια το ζώο στον κορμό με κλωτσιές

Παγκόσμια κατακραυγή έχει πυροδοτήσει βίντεο στο οποίο φαίνεται να κακοποιείται ένα άλογο στη Βρετανία. Σφοδρές επικρίσεις δέχεται, συγκεκριμένα, κυνηγός αλεπούδων  ύστερα από τις αποτρόπαιες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και στις οποίές φαίνεται μια γυναίκα να κλωτσά και να χτυπά ταλαιπωρημένο άλογο.

Το σοκαριστικό βίντεο κοινοποιήθηκε, αρχικά, από την ομάδα που προωθεί την εκστρατεία κατά της λαθροθηρίας, Hertfordshire Hunt Saboteurs, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, από  τον οργανισμό RSPCA , για την Πρόληψη της Σκληρότητας στα Ζώα, μετά τη διεθνή κατακραυγή. 

Στο βίντεο, το λευκό άλογο απομακρύνεται από το πίσω μέρος ενός ρυμουλκούμενου οχήματος προτού αρχίσει να το χτυπά στο πρόσωπο η γυναίκα.

Όταν αρπάζει το λουρί του αλόγου, αρχίζει να το κλωτσά στον κορμό και να το χτυπά επανειλημμένα στο πρόσωπο.

Ο οργανισμός RSPCA δήλωσε τα εξής μετά το συμβάν: «Είναι θλιβερά αυτά τα ντοκουμέντα. Θα εξετάζουμε τα πάντα και εάν είναι δυνατόν θα ερευνούμε οιεσδήποτε καταγγελίες για κακοποίηση ζώων». 

Νωρίτερα, η υπεύθυνη ΜΚΟ, που μεριμνά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τελείται το κυνήγι ζώων στη Βρετανία, άσκησε κριτική για το συμβάν, ενώ διαβεβαίωσε πως η γυναίκα, που κατηγορείται για κακοποίηση, δεν ανήκει σε κάποιους από τους συλλόγους της. 



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: