Σάλος από τις δηλώσεις Χρυσόστομου ότι «δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, ο οποίος είπε το πρωί της Παρασκευής μιλώντας για το ζήτημα των αμβλώσεων, σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση».

Η αδιανόητη αυτή αναφορά του Μητροπολίτη, όπως ήταν φυσικό από τα πρώτα λεπτά, προκάλεσε καταιγισμό αντιδράσεων.

Αμέσως στο Twitter στα πρώτα τρία tends, βρέθηκαν οι δηλώσεις του με τις λέξεις #Δωδωνης, #χρυσοστομος και #βιασμος να βρίσκονται στις πρώτες θέσει και τους χρήστες να κατακεραυνώνουν τον Μητροπολίτη.

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη 


Οι απαράδεχτες αναφορές του Μητροπολίτη, κατσαδιάστηκαν απερίφραστα και από τον πολιτικό κόσμο, αλλά και μέλη της κυβέρνησης.

«Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού», έγραψε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.


«Αδιανόητη και καταδικαστέα η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού», έγραψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.


«Αδιανόητη και προκλητική η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Απαράδεκτη και καταδικαστέα, όχι μόνο για τις γυναίκες θύματα κακοποίησης, αλλά και για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία», έγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.


«Χωρίς πολλά λόγια η δήλωση αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη πρέπει να αποσυρθεί και να ζητήσει συγγνώμη!», αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.


«Προς Σεβασμιότατο Χρυσόστομο, Μητροπολίτη Δωδώνης: Ε όχι Σεβασμιότατε, γιατί αδικείτε τον εαυτό σας, αλλά κυρίως την Ορθόδοξη Εκκλησία, με τέτοιου είδους δηλώσεις;!», έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη. 


«Οι ανατριχιαστικες δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης παραπέμπουν σε εποχές σκοταδισμού και “κυνηγιού μαγισσών”, που έχουν περάσει εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω.Ο βιασμός είναι έγκλημα, η αυτοδιαθεση του γυναικείου σώματος είναι δικαίωμα», αναφέρει η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.


«Ντροπή και θυμός για τη λογική που καλύπτει τους βιαστές και επιτίθεται στα γυναικεία δικαιώματα», γράφει ο Νάσος Ηλιόπουλος.


.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: