Σάλος από τις δηλώσεις του υιού Μπολσονάρου για την… αλλαγή στη Βραζιλία

Ο ένας από τους γιους του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου προκάλεσε νέα αναταραχή σήμερα, υποστηρίζοντας ότι η ταχεία αλλαγή στη χώρα δεν είναι εφικτή «δια της δημοκρατικής οδού».

«Δια της δημοκρατικής οδού, η αλλαγή που επιζητά η Βραζιλία δεν θα γίνει με την ταχύτητα που επιθυμούμε», έγραψε στο Twitter ο Κάρλος Μπολσονάρου, 36 ετών, ο δευτερότοκος γιος του προέδρου, ο επονομαζόμενος και «πίτμπουλ» του πατέρα του.

Ο Κάρλος Μπολσονάρου είναι δημοτικός σύμβουλος στο Ρίο ντε Τζανέιρο και θεωρείται ένας από τους αρχιτέκτονες της επικοινωνιακής στρατηγικής, μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αποδείχθηκε κρίσιμης σημασίας για τη νίκη του πατέρα του στις προεδρικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2018. Το Σάββατο βρέθηκε δίπλα στον Ζαΐχ Μπολσονάρου, σε μια ανοιχτή Rolls Royce, στους εορτασμούς για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Βραζιλίας.

Η ανάρτησή του για τη δημοκρατία προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων εκ μέρους της αντιπολίτευσης. «Τι μας έλειπε για να καταλάβουμε ότι ο Μπολσονάρου σχεδιάζει φασιστικό πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας και της κοινωνίας της Βραζιλίας; Ο Κάρλος Μπολσονάρου, ο αγαπημένος γιος του, μόλις το ανέφερε κατηγορηματικά», σχολίασε η βουλευτής της αριστεράς Ταλίρια Πετρόνε.

Το κεντροδεξιό κόμμα PSDB του πρώην προέδρου Φερνάντο Ενρίκε Καρντόσο, υπενθύμισε δηκτικά, επίσης μέσω του Twitter, ότι «δια της δημοκρατικής οδού εξελέγη ο Μπολσονάρου», τονίζοντας ότι «η δημοκρατία είναι η μοναδική δυνατή επιλογή».

Ο Κάρλος Μπολσονάρου απάντησε στους επικριτές του ειρωνευόμενος: «Τώρα, έγινα δικτάτορας».

Ένας άλλος γιος του προέδρου, ο Εντουάρντο, που αναμένεται να διοριστεί πρεσβευτής της Βραζιλίας στην Ουάσινγκτον, είχε προκαλέσει σάλο πρόσφατα, όταν δήλωσε ότι θα αρκούσαν «ένας στρατιώτης και ένας δεκανέας» για να κλείσουν το Ανώτατο Δικαστήριο.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: