Σαλμάν Ρουσντί: «Μεγάλη ανακούφιση» στην οικογένεια γιατί βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη

Η οικογένεια του Σαλμάν Ρουσντί δήλωσε ότι αισθάνεται «μεγάλη ανακούφιση» που ο Βρετανός συγγραφέας δεν χρειάζεται πια μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και διαβεβαίωσε ότι η αίσθηση του χιούμορ του «παραμένει άθικτη» παρά τη σοβαρότητα των τραυμάτων του.

«Ο πατέρας μου παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και λαμβάνει εντατική και συνεχή θεραπεία», δήλωσε ο γιος του, ο Ζαφάρ Ρουσντί, σε μήνυμά του στο Twitter που αναρτήθηκε εκ μέρους της οικογένειας.

«Είμαστε εξαιρετικά ανακουφισμένοι που χθες [ενν. το Σάββατο] του έβγαλαν τον αναπνευστήρα και την παροχή οξυγόνου και που μπόρεσε να πει δυο λόγια», πρόσθεσε ο υιός Ρουσντί που διευθύνει γραφείο δημοσίων σχέσεων με έδρα το Λονδίνο.

Όπως πρόσθεσε, «παρότι τα τραύματά του είναι σοβαρά και μπορούν να αλλάξουν τη ζωή του, η συνήθης του ζωηρή και προκλητική αίσθηση του χιούμορ παραμένει άθικτη».

Ευχαρίστησε δε τους ανθρώπους που πήγαν να προστατέψουν τον συγγραφέα των «Σατανικών Στίχων» κατά τη διάρκεια της επίθεσης την Παρασκευή στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, καθώς και τους αστυνομικούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που του πρόσφεραν τη βοήθειά τους.

Ο Σαλμάν Ρουσντί χτυπήθηκε από νεαρό με μαχαίρι στον λαιμό και τον κορμό.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα και υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση. Οι γιατροί αμέσως μετά είχαν αναφέρει ότι μπήκε σε μηχανική υποστήριξη, κινδύνευε όμως να χάσει το ένα μάτι του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: