Σακελλαροπούλου: Επισκέφθηκε τις Φυλακές Νέων Αυλώνα για την τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς

Απονεμήθηκαν βραβεία στους επιτυχόντες μαθητές  που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους — Υποδειγματική χαρακτήρισε τη λειτουργία των σχολικών υποδομών ο Γενικός Γραμματέας της Αντεγκληματικής Πολιτικής

Σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τίμησε με την παρουσία της την τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς 2021-2022 του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Δημόσιου ΙΕΚ, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Γ. Βούτσινος, μαθητές – κρατούμενοι των ειδικών σχολείων, οι εκπαιδευτικοί της δομής, γονείς και συγγενείς κρατουμένων, η διοίκηση του Καταστήματος Κράτησης, καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και λοιπών κυβερνητικών φορέων.



Η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου του Καταστήματος, καθώς και στην έκθεση με τα έργα των νέων κρατουμένων, συνοδεία του Υφυπουργού και του Γενικού Γραμματέα. Έπειτα παρακολούθησαν όλοι μαζί την παρουσίαση τραγουδιού και ταινίας μικρού μήκους, με συμμετέχοντες νέους κρατουμένους.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι κ. Οικονόμου και Παπαθανασίου απένειμαν βραβεία στους επιτυχόντες μαθητές που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Ο κ. Οικονόμου απηύθυνε χαιρετισμό και τόνισε ότι, αποτελεί βασικό πυλώνα της σωφρονιστικής πολιτικής του αναθεωρημένου Σωφρονιστικού Κώδικα, η προσήλωση στον στόχο της εκπαίδευσης του μεγαλύτερου ποσοστού των κρατουμένων, οδηγώντας σε ταχύτερη και πιο επιτυχή κοινωνική επανένταξη.



Με την σειρά του, ο κ. Παπαθανασίου εξήρε τη συνολική προσπάθεια, η οποία καταβάλλεται εκ μέρους του προσωπικού, των εκπαιδευτικών και των εθελοντών του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, που έχει ως αποτέλεσμα την υποδειγματική λειτουργία των σχολικών υποδομών όλων των βαθμίδων του. Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της σημερινής εκδήλωσης και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας στο συνεχιζόμενο αγώνα μαθητών, εκπαιδευτικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων, προκειμένου να ενταχθούν ομαλά οι νεαροί κρατούμενοι στην κοινωνία, μετά την έκτιση της ποινής τους. Αμφότεροι δήλωσαν την έμπρακτη προσήλωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε ανάλογες πρωτοβουλίες εκπαίδευσης, μέσα στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: