Saint Laurent S/S 2019: Μία συλλογή-φόρος τιμής στη σύγχρονη ιστορία του Οίκου

Λευκοί φοίνικες να αιωρούνται πάνω από έναν διάδρομο που καλύπτεται με νερό με φόντο τον Πύργο του Άιφελ. Ένα location με αναφορές στο Μαρακές και στην αγαπημένη Βόρεια Αφρική του Yves Saint Laurent, ήταν αρκετό για να μας προιδεάσει πως με αυτή τη συλλογή του για τη σεζόν S/S 2019, ο Anthony Vaccarello, επιχειρεί να κοιτάξει το μέλλον μέσα από το πρίσμα του παλιού. Και όπου «παλιού» βάλε τις δημιουργίες που καθιέρωσαν τον γαλλικό Οίκο Μόδας στην καρδιά κάθε party lover, τη δεκαετία του 1970, αλλά και του ’60 και του ‘80.
Saint Laurent S/S 2019: Μία συλλογή φόρος τιμής στη σύγχρονη ιστορία του Οίκου
«Εμπνεύστηκα από τον τρόπο που η Paloma Picasso ενέπνευσε τον Yves Saint Laurent στη δεκαετία του ’70. Ο τρόπος με τον οποίο έπαιρνε τα ρούχα από τις δεκαετίες του ’40 και τα έκανε τα δικά του ήταν ο εκσυγχρονισμός που έψαχνα», δήλωσε ο Vaccarello, προσθέτοντας ότι είχε ερμηνεύσει αυτήν την προσέγγιση με τα ενδυματολογικά δεδομένα του σήμερα. «Η αίσθηση που θέλω να αφήνουν τα ρούχα μου είναι γενικά glam, σε πολυτελή χρώματα, υφάσματα και μοτίβα.» Και αυτό ακριβώς πέτυχε.
Saint Laurent S/S 2019: Μία συλλογή φόρος τιμής στη σύγχρονη ιστορία του Οίκου
Αν δεις τα ψηλόμεσα shorts, τα στενά βελούδινα σακάκια, τα κορμάκια με cut outs, τις animal printed διαφάνειες, τα πουκάμισα με τους φιόγκους στον λαιμό αλλά και τα ψηλόμεσα, δερμάτινα παντελόνια θα δεις ρούχα seventies αισθητικής που θα μπορούσαν να αποτελούν την γκαρνταρόμπα μίας indie περσόνας του σήμερα. Αυτή η σύνδεση στυλ και δεκαετιών ήταν το στοίχημα που έβαλε –και κέρδισε- ο 36χρονος, Βέλγος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Saint Laurent. Γιατί το μέλλον της μόδας καμιά φορά δεν κρύβεται στις άχρονες δημιουργίες αλλά στα statement pieces του παρελθόντος. 
Saint Laurent S/S 2019: Μία συλλογή φόρος τιμής στη σύγχρονη ιστορία του Οίκου
Δες επίσης: Paris Fashion Week: Ο Οίκος Gucci και η διασκεδαστική πλευρά της μόδας

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: