Σαντορινιός για Τόσκα: Τη στιγμή που εξελίσσεται ένα φαινόμενο δεν έχεις δικαίωμα να φύγεις

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 για πολύ δύσκολες συνθήκες στην προσπάθεια διάσωσης των πυρόπληκτων που είχαν καταφύγει στη θάλασσα και εγκλωβίστηκαν εκεί από τις φλόγες στο Μάτι.

Αποφεύγοντας να σχολιάσει τη χθεσινή συνέντευξη των δύο συναδέλφων του κ.κ. Τόσκα και Τζανακόπουλου, ο κ.Σαντορινιός παραδέχθηκε ότι οι λιμενικές αρχές της Ραφήνας, του Πειραιά και του Λαυρίου κινητοποιήθηκαν περίπου στις 6.50 το απόγευμα της Δευτέρας και τα πρώτα σκάφη έφτασαν στο Μάτι περίπου στις 7.20′ από το λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Τα σκάφη από τον Πειραιά έφτασαν περίπου μία ώρα από τη στιγμή που ειδοποιήθηκαν, δηλαδή πλέον η ώρα είχε φτάσει οκτώ.

Όπως περιέγραψε ο κ.Σαντορινιός, τα σκάφη του λιμενικού και αλιευτικά δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τις ακτές, καθώς υπάρχουν ξέρες, πράγμα που έκαναν μικρές βάρκες που κινητοποιήθηκαν και κατόπιν γινόταν μετεπιβίβαση των διασωθέντων στα αλιευτικά και τα πλωτά του λιμενικού.

Ο ίδιος φάνηκε να συμμερίζεται τη δικαιολογία για την οποία δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Τόσκα, λέγοντας ότι «τη στιγμή που το φαινόμενο εξελίσσεται, δεν έχεις δικαίωμα να φύγεις».

Όπως είπε, ο ίδιος έφτασε στη Ραφήνα περίπου στις 9 το βράδυ της Δευτέρας.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: