Σαντορίνη: Συνελήφθη γυναίκα-«εγκέφαλος» σπείρας πορτοφολάδων

Μια 43χρονη γυναίκα είχε ηγετικό ρόλο σε μια σπείρα αλλοδαπών που συνωστίζονταν ανάμεσα στους τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονταν σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στην Σαντορίνη, με σκοπό να αρπάζουν με ταχυδακτυλουργικό τρόπο τα πορτοφόλια τους και να τα «πασάρουν» ο ένας στον άλλο ώστε να μην εντοπίζεται αυτός που τα έκλεψε!

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας πέρασαν χειροπέδες στην αρχηγό της συμμορίας και σε δυο άνδρες ηλικίας 24 και 48 χρόνων και αναζητούν άλλους δύο συνεργούς τους, έναν 30χρονο και έναν 41χρονο. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν 625 ευρώ και 225 δολάρια τα οποία προέρχονται από 16 κλοπές που έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής και κατασχέθηκαν.

Οι περισσότερες κλοπές είχαν γίνει στο διάστημα από τις 13 ως τις 19 Ιουλίου, αλλά μόνο το πρωί της Πέμπτης οι «μακρυχέρηδες» αλλοδαποί είχαν ξαφρίσει πέντε πορτοφόλια, πράγμα που κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι στο διάστημα που μεσολάβησε είχαν «χτυπήσει» και άλλες φορές, χωρίς να το καταγγείλουν τα θύματα κι έτσι η έρευνα συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου, όπου τους ασκήθηκε δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας με σκοπό την διάπραξη κλοπών και οι αναζητήσεις για τους υπόλοιπους συνεργούς τους βρίσκονται σε εξέλιξη.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: