Ρυθμιστής των εκλογών ο Γιώργος Παπανδρέου – FT

Ρυθμιστής των εκλογών ο Γιώργος Παπανδρέου   FTΟι Financial Times, σε σημερινό άρθρο  θεωρούν τον Γιώργο Παπανδρέου ως ρυθμιστή των εκλογών.

Λίγες μέρες πριν την ανακήρυξη του κόμματος όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο  ηλικίας 65 ετών πρώην ετοιμάζεται να επιστρέψει πίσω στην πολιτική ως ηγέτης ενός κόμματος «μπαλαντέρ» που θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα των πρόωρων γενικών εκλογών της χώρας στις 25 Ιανουαρίου αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου που μεταφέροντας πληροφορίες συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου  αποκαλύπτει ότι το κόμμα θα οργανωθεί και θα λειτουργήσει “εντός των επόμενων δύο ή τριών ημέρων”.

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα αναφέρει ότι  η ομάδα του κ Παπανδρέου θα μπορούσε να κερδίσει 4-5 τοις εκατό των ψήφων, λαμβάνοντας ένα μικρό αλλά κρίσιμο ποσοστό από το πρωτοπόρο, σκληρό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ. Αν ναι, αυτό θα μπορούσε να παραδώσει τη νίκη στο κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η προοπτική μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ θορύβησε τους επενδυτές τις τελευταίες εβδομάδες, με τις ανησυχίες να επικεντρώνονται στο ότι το κόμμα θα ακυρώσει το διεθνές σχέδιο διάσωσης της χώρας και θα σταματήσει την πληρωμή του εξωτερικού χρέους της. Ο κ Παπανδρέου αναφέρουν οι Financial Times θα μπορούσε να λάβει ψήφους από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, (μέτρια αριστερό κόμμα που σχηματίσθηκε πέρυσι).

“Η εκλογή θα είναι μια δοκιμασία της δύναμης γοήτρου του κ Παπανδρέου στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους…

Θα είναι δύσκολο για ένα νέο κόμμα να κερδίσει, αλλά βοηθά ότι ο τέως πρωθυπουργό είναι έμπειρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», είπε ένας δημοσκόπος Αθήνα. «Είναι πολύ πιθανό ότι θα μπορούσε να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο σε αυτές τις εκλογές.» σημειώνει το άρθρο.

Αναλυτές αναφέρουν ότι θα μπορούσαν να προβλέψουν  μια πολιτική επιστροφή για τον κ. Παπανδρέου, δεδομένης της απότομης αποχώρησης του. Έφυγε από το γραφείο το Νοέμβριο του 2011 μετά την αμφιλεγόμενη πρόταση του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας μετά από το άδειασμα που υπέστη από τους ευρωπαίους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία απείλησε να αφήσει την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη.

Από την παραίτησή του, ο πρώην πρωθυπουργός έχει περάσει μεγάλο μέρος του χρόνου του δίνοντας διαλέξεις για τη κρίσεων και την πολιτική της λιτότητας στις και σε Σκανδιναβικά πανεπιστήμια.

«Ο Γιώργος έχει μια θετική αύρα, λόγω του ονόματος της οικογένειας Παπανδρέου, αλλά χρειάζεται να κάνει εκστρατεία για συγκεκριμένες αν θέλει να κάνει μια σημαντική επίδραση σε αυτές τις εκλογές”, δήλωσε ο Τάκης Μίχας, συγγραφέας και πολιτικός σχολιαστής.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: