Ρουβίκωνας: Εισβολή σε ιατρείο γυναικολόγου – Τον κατηγορούν ότι ζήτησε φακελάκι

Η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας πραγματοποίησε εισβολή στο ιατρείο γυναικολόγου – μαιευτήρα, όπως γνωστοποίησε μέσω ανάρτησης σε σελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο σχετικό κείμενο του Ρουβίκωνα αναφέρεται ότι ο γυναικολόγος βρέθηκε στο στόχαστρό τους καθώς φέρεται να ζήτησε «φακελάκι» της τάξεως των 800 ευρώ από εγκυμονούσα προκειμένου να αναλάβει τον τοκετό της εντός δημοσίου νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «…για ποιο λόγο ζητάει αμοιβές ύψους 800 ευρώ απο ανθρώπους που επέλεξαν να του εμπιστευτούν την υγεία τους , που δεν έχουν τη δυνατότητα ή τη βούληση να πληρώσουν για μια υπηρεσία που τυπικά τους παρέχεται δωρεάν.

Άνθρωποι με επείγοντα προβλήματα υγείας που χρήζουν άμεσης επέμβασης ή εγκυμονούσες γυναίκες που βιώνουν την αγωνία για το αν θα “πέσουν σε καλά χέρια”, ασθενείς που αναμένουν στον πόνο ή έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του θανάτου βρίσκονται στο έλεος ορισμένων κορακιών που θα αποφασίσουν για τη ζωή και το θάνατο με κριτήριο την πληρωμή που θα λάβουν».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: