Ρουμανία: 22 συλλήψεις για μεγάλη απάτη στο εθνικό σύστημα υγείας

Η ρουμανική αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα, μεταξύ των οποίων αρκετούς γιατρούς επειδή ζημίωσαν το σύστημα υγείας κατά 640.000 δολάρια, τα οποία καταχράστηκαν παίρνοντας τις επιστροφές χρημάτων από εικονικές ιατρικές αναλύσεις.

Ρουμανία: 22 συλλήψεις για μεγάλη απάτη στο εθνικό σύστημα υγείαςΣτο μεγάλο δίκτυο απάτης συμμετείχαν διευθυντές δύο ιατρικών εργαστηρίων στο Βουκουρέστι, οι οποίοι ζητούσαν την κάλυψη των εξόδων για 14.000 ιατρικές αναλύσεις που δεν έγιναν ποτέ και στη συνέχεια μοίραζαν τα στους συνεργούς τους. Οι γιατροί έπαιρναν ποσοστό 10% των χρημάτων.

Κατηγορούμενοι για την απάτη είναι 42 άνθρωποι, αλλά το δικαστήριο του Βουκουρεστίου έχει εκδώσει εντολή σύλληψης μόνον για 22 υπόπτους.

Οι εισαγγελείς μέχρι τώρα έχουν ανακρίνει 800 ασθενείς, τα ονόματα των οποίων χρησιμοποιήθηκαν στην απάτη, σύμφωνα με το AFP.

Το αντιμέτωπο με έλλειψη πόρων εθνικό σύστημα υγείας της Ρουμανίας μάχεται για την εκρίζωση της διαφθοράς και την κακή οργάνωση. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση τον Ιανουάριο έγινε υποχρεωτική για να μειωθεί ο αριθμός των παρανομιών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ρουμανία: 22 συλλήψεις για μεγάλη απάτη στο εθνικό σύστημα υγείας

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: