Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν έχουν το αλάθητο του Πάπα», λέει ο δικηγόρος της για το πόρισμα των ιατροδικαστών

«Αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχει ασφυκτικός θάνατος ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας», λέει ο Κωνσταντίνος Ζάρδας

Μηνύματα μέσω του δικηγόρου της στέλνει η προφυλακισμένη για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται η 33χρονη αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα και εμφανίζεται αποφασισμένη να αποδομήσει τις κατηγορίες που τις αποδίδονται.

Ο φάκελος, με το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, βρίσκεται ήδη στη διάθεση των δύο εισαγγελέων Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου, οι οποίοι διενεργούν από τον περασμένο Απρίλιο την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση με τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα.

Οι δύο εισαγγελείς, αφού μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας και το φάκελο με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη -Καλογρηά που αποδίδει το θάνατο των δύο παιδιών σε ασφυξία, θα αποφασίσουν και θα είναι έτοιμοι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να δώσουν παραγγελία για τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη και θα κληθεί, με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης, να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cl1gm5hyuyj5)

«Η 33χρονη αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχει ασφυκτικός θάνατος ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας και από εκεί και πέρα αναμένει κι εκείνη κι εμείς να δούμε το πόρισμα, πόσο καλά δομημένο και αιτιολογημένο είναι, να το κρίνουν εν συνεχεία οι αρμόδιοι ιατρικοί σύμβουλοι που έχουν και να δούμε πως θα προχωρήσουμε», δήλωσε αρχικά ο Κωνσταντίνος Ζάρδας, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου μιλώντας στο Mega.

«Όταν επήλθαν οι θάνατοι των δύο παιδιών εκλήθησαν αρμόδιοι ιατροδικαστές και παθολογοανατόμοι. Είδαν, εξέτασαν τις σορούς των δύο παιδιών κατά τον τρόπο που ορίζει η επιστήμη τους και κατέληξαν στο αντίθετο συμπέρασμα, ότι δεν υφίσταται εγκληματική ενέργεια και ότι τα αίτια των θανάτων ήταν παθολογικά».

«Η εντολέας μου όταν είδε το πόρισμα, το συμπέρασμα της ιατροδικαστή για την Μαλένα ότι ήταν ηπατική ανεπάρκεια, επειδή δεν αιτιολογήθηκε επαρκώς και θεωρούσε ότι πάει ενδεχομένως να γίνει απόκρυψη ευθυνών από ιατρικής πλευράς, προσέφυγε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά», είπε μιλώντας για τον θάνατος της Μαλένας.

Επιπλέον, δήλωσε πως εδώ και καιρό οι δικηγόροι της 33χρονης βρίσκονται σε αναζήτηση γιατρών που θα αναλάβουν ρόλους τεχνικών συμβούλων ώστε να αντικρούσουν τις κατηγορίες, ενώ δήλωσε πως «δεν έχουν το αλάθητο του Πάπα αυτοί που εξέτασαν ιστοτεμάχια δύο χρόνια μετά», εννοώντας τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα.

Τέλος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε πως δεν θεωρεί αξιόπιστο τον Μάνο Δασκαλάκη, και πως δεν θεωρεί ότι μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της υπόθεσης.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: