Ρώσος πρέσβης: Δεν μπορώ να φανταστώ ένοπλη σύγκρουση στο Αιγαίο

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόβ, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να σημειωθεί ένα θερμό επεισόδιο, το οποίο ενδεχομένως να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο κ. Μασλόβ υπογράμμισε πως «δεν μπορώ να φανταστώ οποιαδήποτε ένοπλη σύγκρουση στο Αιγαίο. Πρόκειται για δύο χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας».

Όσον αφορά στην πώληση των πυραύλων S-400 στην Τουρκία, ο Ρώσος πρεσβευτής τόνισε πως δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα και πρόσθεσε πως δεν διαταράσσεται η ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή. «Οι σχέσεις με την Άγκυρα δεν προσανατολίζονται εναντίον κανενός. Δεν κινδυνεύει η ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Οι S400 δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα, η οποία στο παρελθόν κατείχε ανάλογα οπλικά συστήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο Αντρέι Μασλόβ είπε ότι δεν γνωρίζει αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε το θέμα στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω.

Στη συνάντηση με τους Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Μάσλοβ εξήρε ακόμα την υπεύθυνη στάση που έδειξε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά την πρόσφατη ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση και εξέφρασε την ελπίδα η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να γίνει μέσα στο 2018, έτος κατά το οποίο, όπως είπε, γιορτάζονται τα 190 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας — Ρωσίας.

politiki

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: