Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος εν μέσω τεταμένων σχέσεων

Κατά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το αμερικανικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τον ρωσικό εναέριο χώρο

Την ώρα που οι σχέσεις της Ρωσίας και των ΗΠΑ είναι τεταμένες, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 αναχαίτισε αναγνωριστικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της Ρωσίας, στη χερσόνησο Καμτσάτκα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το αμερικανικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τον ρωσικό εναέριο χώρο. Το ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι τα ρωσικά ραντάρ εντόπισαν το αεροπλάνο, ενώ προσέγγιζε τα σύνορα.

«Μαχητικό MiG-31 απογειώθηκε από αεροδρόμιο στην Καμτσάτκα για να το αναγνωρίσει και να το συνοδεύσει. Το πλήρωμα ταυτοποίησε τον αεροπορικό στόχο ως αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης RC-135 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας» σημείωσε η Μόσχα.

Το «ψυχροπολεμικό» κλίμα στις σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ εντάθηκε τις προηγούμενες ώρες, μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν για επιβολή και νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Την Πέμπτη ο κ. Μπάιντεν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που επιτρέπει την επιβολή σειράς οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας και την απέλαση δέκα Ρώσων διπλωματών.

Σημειώνεται ότι κυρώσεις επιβλήθηκαν σε απάντηση των κυβερνοεπιθέσεων και της ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2020, ενεργειών που αποδίδονται από την Ουάσιγκτον, ευθέως, στη Μόσχα.

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας ήταν να καλέσει τον Αμερικανό πρέσβης στη Ρωσία Τζον Σάλιβαν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνέχεια η Μόσχα ανακοίνωσε την απέλαση δέκα Αμερικανών διπλωματών.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: